De Kleur Oranje

Muziektheater over een vrouw die op een dag besluit te gaan wandelen

Muziektheater

Een ode aan de nieuwsgierigheid en de verbeelding. Een verhaal over afscheid nemen, het voorbijgaan van de tijd en de moed die het vraagt om echt te durven leven.


Er is iemand doodgegaan. Iets doodgegaan. Of iemand… wat maakt het uit… Het lukt de vrouw maar niet om dat binnen haar eigen decorum een plek te geven. Ze trekt de deur van haar pas verbouwde huis achter zich dicht en gaat op pad voor een lange wandeling, honderden en honderden kilometers, duizenden voetstappen, oneindig in de tijd.

Een bundeling van (gezongen) verhalen die Marlies langs de weg vond tijdens haar tocht. Verhalen over kwetsbaarheid, over het leven, over eeuwenoude rituelen om de dood te vieren, over de kracht van de mystiek, over de liefde en vurig verlangen: De Kleur Oranje.

“Me aferro a la vida de mi,
me aferro a la vida antes de morir.”

Over de maker

Marlies Ruigrok is zangeres en theatermaker. Met haar eerste voorstelling AZUL (2019) won ze De Entreeprijs op Festival Boulevard en speelde ze bij Karavaan. Met haar tweede voorstelling Zócalo (2021), die Marlies maakte als onderdeel van de Winterkaravaan, tourde ze door heel Nederland. In april bracht Marlies haar debuut-EP Papel uit die lovend werd ontvangen. Ze wordt geroemd om haar veelzijdigheid, indrukwekkende stem en grote theatraliteit. Haar werk is persoonlijk en eigenzinnig.
Karavaan heeft Marlies opgenomen in de Nieuwe Makers regeling Covid-19 waarmee Marlies samen met haar team en in co-productie met Karavaan haar nieuwe voorstelling De Kleur Oranje maakt.

Theatrale fietsroute

Deze voorstelling is onderdeel van de theatrale fietsroute.

In de pers

"“Ruigrok is een sterke theatrale persoonlijkheid en begenadigd zangeres. Ze weet met alle genres raad en is een genot om naar te luisteren.”"

Theaterkrant

"“Haar veelzijdigheid, energie en talent maken Marlies als performer onontkoombaar en de poëzie en raakheid van haar teksten zijn prijzenswaardig.”"

Jury Entreeprijs, Festival Boulevard

Credits

Concept: Marlies Ruigrok | Coaching en regie: Ruut Weissman | (Lied)teksten: Antoine Uitdehaag, Wietske Loebis, Marlies Ruigrok, e.a. | Muziek: Boudewijn Ruigrok, Marlies Ruigrok, e.a. | Arrangementen: Boudewijn Ruigrok | Spel, zang: Marlies Ruigrok | Gitaar: Aron Raams | Sousafoon, trombone, tuba: Peter Keijsers | Techniek: Boudewijn Ruigrok | Kostuums: Carlijn Veurink | Vormgeving: Tanja Schwerdfeger | Productie: Karavaan, Stichting MARR | Mede mogelijk gemaakt door: Karavaan Festival, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma Fonds, Investeringsfonds Muziek

Gerelateerde arrangementen

De kleur Oranje - vrouw wandelend in het avondrood
uitverkocht

Theatrale fietsroute met voorstellingen en lekkers

Op pad met Karavaan!
18 t/m 29 mei

Een heerlijk uitje op de fiets, waarbij je afstapt voor muziektheater en dans, je door een pontje laat overzetten en natuurlijk stopt voor koffie met lekkers.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen