De Laatste Scène

Theatrale buitenexpositie in de tuin van Speeltheater Holland

Expositie

Voor De Laatste Scène bezoek je de laatste rustplaats van de poppen van de voorstelling De Sterrenmaker (2000) van Speeltheater Holland. Zij kwamen ooit tot leven op het podium. De laatste 10 jaar verspreidde Onny zijn poppen over de wereld. Niet om ze te conserveren, maar precies het tegenovergestelde. Hij stelde ze bloot aan de elementen, waardoor de scènes langzaam veranderden. Het verloop werd op verschillende manieren gedocumenteerd. Een ode aan de melancholie en schoonheid van verval.


Alle poppen zijn nu thuisgekomen in het atelier in Warder. Binnen en buiten, met uitzicht op de Noord Hollandse polders en de dijk, zie je de restanten. Samen met geluids- en beeldfragmenten ervaar je de laatste reis van de poppen. Tot slot is er een live muzikaal afscheid.

Weet je nog? In 2012 nam Speeltheater Holland als reizend theatergezelschap op grootse en feestelijke wijze afscheid met de voorstelling Mysteries op Marken op Karavaan Festival. Onny en Saskia bleven projecten maken in het buitenland. Nu komt ook daar een eind aan. De Laatste Scène is de laatste scène.

De expo is niet geschikt voor kinderen.

 

Credits

Idee en uitvoering: Speeltheater Holland, Onny Huisink, Saskia Janse | Klarinet: Michel Marang | Stem Mam: Betty Schuurman | In coproductie met: Karavaan

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2022

26 mei t/m 6 jun

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 26 mei t/m 6 juni in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus en meer voor de hele familie en elke avond een steengoed concert.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen