De meeste dingen huilen niet

Een absurdistische, humoristische voorstelling over het verlangen een ding te zijn

Foto: Moon Saris

Theater

Wat nou, als je de wens koestert ‘een ding te zijn’, omdat je alleen nog op die manier kunt deelnemen aan de wereld zoals die is? Op een verlaten plek vinden twee vreemden elkaar in hun levensmoeheid. Samen zoeken ze naar pogingen te ‘ontmensen’. Kun je jezelf terugbrengen naar hetgeen wat het minst hoeft, doet, groeit? Is het mogelijk je te voelen als iets wat niet kan voelen?


Er ontstaan gesprekken over het verlangen een opgooitent te zijn, er wordt tegen de beperkingen van het menselijk lichaam aangelopen en er zullen regenponcho’s zijn. Fluoriserend gele regenponcho’s.

Over de maker

Femke Arnouts studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en in haar laatste jaar volgde ze extra lessen aan de Mime-opleiding. Met haar vorige voorstelling Je spaart zegels en dan ga je dood stond ze onder andere op het Amsterdam Fringe Festival en in het Amsterdamse Bostheater. Voor deze voorstelling werkt Femke samen met performer en acteur Dennis Tiecken, in 2017 afgestudeerd aan de Mime Opleiding in Amsterdam.

De vakjury van de Winterkaravaan 2019 koos Femke met haar voorstelling ‘De meeste dingen huilen niet’ uit. Zij werkt haar korte voorstelling uit tot deze avondvullende voorstelling in Karavaan Festival 2020.

In de pers

"Arnouts schreef een intrigerende tekst over het verlangen ‘een ding te zijn’ [...] Tiecken heeft de mime-opleiding gedaan en dat zie je aan de souplesse en vooral de aandacht waarmee hij zijn lijf opvouwt. Maar het mooiste in de kleine voorstelling wordt tot het eind bewaard, als Arnouts zich transformeert tot opvouwtent en Tiecken zich daarin wurmt""Luuk Verpaalen, Theaterkrant

"Femke Arnouts schreef met De meeste dingen huilen niet een opvallende tekst die door haar zelf en Dennis Tiecken mooi wordt gespeeld. Deze mini-voorstelling is het hoogtepunt van de vierde Winterkaravaan in een leeg fabriekspand in Alkmaar"

Jos Schuring, Scenes

Credits

Concept, tekst, spel: Femke Arnouts | Spel: Dennis Tiecken | Coach: Joost van Hezik | Met dank aan: Paul van der Laan | Coproducent: Karavaan Festival, Stichting Makershuis Alkmaar

Volg ons op social media!

tickets

Cart