De Recreanten

Wrange komedie over klein geluk en groot geld

Toneel

Over hoe sterk mensen zich kunnen maken als ze zich verenigen. En hoe ze zich er vooral niet onder laten lullen.


Daar zitten ze dan, op hun vaste stek. Barry en Herman: een curieus koppel op leeftijd. Het lot van zowel de plek als dat van Herman steekt grimmig af tegen hun kleurige houten vakantiehuisje. De plek waar het stel al jaren klust, keuvelt en kibbelt. Als de gemeente besluit hun geliefde plek te verkopen aan een projectontwikkelaar, gaan ze de strijd aan met een onverschillige overheid… en met elkaar.

Barry is een jongen uit de arbeidersklasse, die na een jaar hard werken he-le- maal tot rust komt in zijn houten vakantiehuisje. Rolstoelhouder Herman is met veel geld maar weinig liefde opgegroeid. Ook is hij afhankelijk van Barry. Als de gemeente het ‘gedateerde park’ wil opdoeken, bedreigt dat de vriendschap.

De Recreanten is een verhaal over klein geluk, groot geld en de hechtheid van een gemeenschap.
Met topacteurs John Buijsman en Michiel Nooter.

In de pers

"John Buijsman en Helmert Woudenberg weten met ‘De recreanten’ een bijna ontroerend theatraal kleinood te creëren"

★ ★ ★ ★  Volkskrant

Credits

Van: De Rotterdam Connectie | In samenwerking met: Toneelgroep Jan Vos | Tekst: Tjeerd Bisschoff | Regie: Jeroen van den Berg

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery
Partner

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen