De Schildpad

Niets doen is hard werken

Straattheater

De Schildpad is een ode aan de luiheid. Pieter Post en zijn schildpad gaan je helpen om deze kunst onder de knie te krijgen. Dus laten we lummelen en lapzwansen, flierefluiten en flaneren, dagdromen en bovenal: lui zijn.


Hoe moeilijk is dat eigenlijk, helemaal niets doen? Moeilijker dan iets doen, dat is zeker. Voordat je tijd heb om niets te doen, heb je altijd nog wel iets te doen. Pas als je niets meer te doen hebt, kun je pas niets doen.

Een slecht geweten weerhoudt je van lummelen en lanterfanten. Lui zijn doet de tijd stil staan, laat je uitzoomen, dagdromen en vergeten. En als dat lukt….

Don’t underestimate the value of Doing Nothing, of just going along, listening to all the things you can’t hear, and not bothering
Winnie the Pooh

Over de maker

Pieter Post begon zijn leven in het theater, belandde in het circus, week uit naar de straat en blijft daartussen heen en weer pendelen. Hij is een komische en fysieke entertainer die het publiek op het verkeerde been zet en alles parodieert dat onder theater, variété en circus valt te rangschikken.

Credits

Van en door: Pieter Post

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen