De Wouden

Een true crime

De Wouden scenefoto vrouw op een pad in het bos
Bowie Verschuuren

Theater

In een kleine gemeenschap wordt het ontzielde lichaam van een jongeman gevonden. De bewoners zijn in rep en roer. Zoiets vreselijks is bij hun nog nooit gebeurd. Speculaties over wie de daders zijn, nemen een vlucht. Het wachten is op de officier van justitie die met een team van experts de plaats delict komt onderzoeken.


Diep in de wouden van Heiloo, tussen kreekjes en boerderijen, leeft een harmonieuze gemeenschap. De vondst van een lijk zet de verhoudingen op scherp. Was het een ongeluk? Moord? Zelfmoord? De bewoners praten met stroeve tong en in dubbele ontkenningen. Loop door deze thriller en ontdek gaandeweg wat er speelt, en welke rol je zelf in dit drama hebt.

Een bloedstollende tocht langs de donkere diepten van waarheden.

Over de maker

Theatermaker Kees Roorda maakt theater dat de grenzen van realiteit en fictie op een speelse en virtuoze manier overschrijdt. Met hedendaagse vormen transformeert hij een gebeurtenis tot een gevaarlijk levensecht en vervreemdende ervaring.

In de pers

"Na een verrassende wending aan het einde ligt de conclusie bij de bezoeker. Die heeft iets om over na te praten in de rij."

★ ★ ★ ★  NRC

Credits

Concept en regie: Kees Roorda | Spel: Jacqueline ten Cate, Erik de Vries, Annica Muller, Heidi Arts, Teun Ridden, Sunni Lamin Barrow, Ronald Kalter | Uitvoerende vormgeving: Ginger Verhagen | Vormgeving : Daniel Ament | Stagiairs vormgeving: Jim Walseman, Matthijs Brusee-Vader | Geluid: Melcher Meirmans RecSound | Techniek: Jasper Kayser | Productie: Kim Eldering | In coproductie met: Suburbia

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen