Debuut

Een adembenemend theaterspektakel!

Debuut: drie muzikanten voor een waslijn

Theater

Stap in de wereld van ABSOLUUT. en laat je meevoeren naar een explosieve totaalervaring waarin adrenaline, muziek en theater samenkomen tot een adembenemend spektakel!


In de heuvels en dalen van een stilstaand landschap volgen we een herder in de zoektocht naar zijn schapen. Wanneer de herder terechtkomt bij een mysterieuze berghut van een groep après-skiërs krijgt zijn leven een nieuw tempo en wordt de verdwijning van zijn kudde een steeds groter raadsel. Als hij in deze energieke groep glimpen van zijn kudde begint te herkennen, kan hij niet anders dan meegaan in hun onophoudelijk tempo. Na grote gevechten met bizarre figuren op Tirol-techno rest de vraag: hoeveel snelheid kan een mens eigenlijk aan?

Over de makers

ABSOLUUT. is een Arnhems gezelschap dat elkaar heeft leren kennen tijdens hun opleiding aan de Arnhemse Toneelschool. Ze maken vernieuwend theater dat jong, fris en vormelijk is; het heeft de snelheid van een TikTok-feed, de willekeur van je playlist op shuffle, de onverwachtheid van een blind date en de humor van een Monty Python-scène. In de vorm zijn hun voorstellingen rauw en bombastisch. Met theatrale-effecten, stage-fight, water, vuur en een grote fysieke speelstijl maken ze het ervaren van hun voorstelling intens en overstijgen ze het alledaagse. Muziek is een grote inspiratiebron en leidraad in het vertellen van hun verhaal en het overbrengen van een energieke dramaturgie. Ze mixen harde, beukende stijlen zoals techno met de akoestische geluiden van hun instrumenten en stemmen.

In de pers

"Het collectief speelt fysiek ruw en intens, maar technisch heel strak. Begeleid door een Tiroler-techno mixtape bestormen ze het podium met een energie waar je u tegen zegt. De skistokken vliegen in het rond tijdens de verbluffende choreografieën, die opzwepend werken. "

Theaterkrant

Credits

Concept en spel: Bram Flick, Joppe Klein, Tijn Luijben, Catoo Post, Thom Vendrik | Eindregie: Friso van Vemde Oudejans | Stuntcoördinator: Aron Visser | Met dank aan: Amarte Fonds, Cultuur Academy, Janivo stichting, Harold Oddens, Zorgboerderij Tokhok, ArtEZ Muziektheater

Gerelateerde festivals

Festival Grazende Zwaan 2024

13 t/m 15 sept

Theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie voor jong en oud

Op landgoed en boerderij Kleine Vennep zie je uitbundig locatietheater, een boerderijconcert én een dinnershow in de monumentale schuur. Voor kinderen is er een uitgebreid programma met theater, circus, doe-activiteiten en nog veel meer. Zo komt dit jaar de musical Sjakie en Jopie naar Grazende Zwaan!

Lees verder
grazende zwaan: een oranje zwaan met kuikens in knalroze achtergrond

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen