Dia de los Muertos

Aftrap nieuw project geïnspireerd door Allerzielen

Muziektheater


Karavaan en Marlies Ruigrok zijn een nieuw project gestart. De werktitel is nog even: Dia de los Muertos

Marlies: “Voor deze voorstelling laat ik me onder andere inspireren door Allerzielen, een dag die op de hele wereld wordt gevierd op een eigen manier met eigen gedachtes en rituelen, maar overal is het een dag is om te herinneren, te herdenken, samen te zijn, te missen, te troosten en ook juist het leven te vieren, een feest voor alle zielen door alle zielen.

Net als mijn vorige voorstellingen AZUL en Zócalo laat ik me ook nu weer inspireren door Latijns-Amerika. Specifiek in Mexico heeft Dia de los Muertos, Dag van de Doden, een hele belangrijke plek in het leven, met een kleurrijk groot herdenkingsfeest, voor mij een grote inspiratie en fascinatie.

Allerzielen is op 2 november en daarom is juist deze avond natuurlijk de ultieme gelegenheid voor de aftrap van dit project. Ik zal de ideeën en plannen tot nu toe presenteren, er is (uiteraard) muziek als voorproefje, er zijn hapjes en wat drinken en we vieren samen Allerzielen.”

Oproep: Hoe herdenk jij?

Oproep van Marlies:
“We krijgen allemaal op een moment met de dood te maken, juist dat is iets wat ons ten diepste verbindt. Als een eerste onderzoek naar het thema ben ik heel benieuwd naar hoe jullie geliefde mensen die niet meer om je heen zijn herdenken. Wanneer herdenk je? Wat doe je om te herdenken? Gebruik je rituelen? Hoe zoek je troost? Ik ben heel benieuwd en vind het leuk als jullie dat met mij willen delen.”

Op 2 november is de aftrap van dit project en daar willen wij jullie – Vrienden van Karavaan – met heel veel plezier voor uitnodigen.

Over de maker

Marlies studeerde in 2019 af van de Master Muziektheater aan de Fontys. Haar afstudeervoorstelling AZUL viel direct in goede aarde. Ze won daarmee op Festival Boulevard 2019 de Entreeprijs en ze was daarmee te zien op Karavaan’s festival Grazende Zwaan en in het Karavaanonderdeel van Showman’s Fair Alkmaar. Daarnaast werd ze in 2020 genomineerd als één van de vijf talenten binnen de &C Talent Academy. Marlies werd in 2020 opgenomen in het talentontwikkelingsproject Winterkaravaan, waar ze de voorstelling Zocaló maakte.

Credits

Concept, tekst, muziek: Marlies Ruigrok

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen