Drukwerk #4

Een avontuurlijke avond vol verrassingen met theater, dans en muziek

Foto: Melissa Schriek

Dans

|

Theater

Tijdens Drukwerk krijg je een inkijkje in het maakproces van jonge theatermakers én een complete voorstelling. Makers die op dit moment in het Makershuis van Karavaan aan het werk zijn laten een work-in-progress presentatie zien, een korte pitch of lezen een paar scènes voor. Daarnaast zie je in DRUKWERK ook altijd een korte, affe voorstelling van een jonge theatermaker. Ook het jonge singer-songwriters talent komt aan bod: op voorspraak van Podium Victorie nodigen we iedere editie een jonge, lokale singer/songwriter uit, die als programma-onderdeel wat van zijn/haar werk laat horen.


Er zijn weer een aantal enorme talenten in het Makershuis aan de slag (geweest) met inspirerende projecten en superleuke ideeen.

Rubin van Gent – Kermiskinderen

Rubin werkt aan BOER&LAND, een drieluik over de plattelandscultuur van Noord-Holland. Op Karavaan Festival was afgelopen zomer het eerste deel ‘Bijbelse Boeren’ te zien, over geloof en hoop op het platteland. In het tweede deel, ‘Kermiskinderen’ staat de Noord-Hollandse kermiscultuur centraal. Op dit moment zit Rubin volop in het vooronderzoek, waarvoor hij de verschillende kermissen afstruint. Tijdens Drukwerk geeft Rubin een inkijkje in zijn maakproces.

Kathlyn Wuyths – Het Testament van de Mensen

Kathlyn deed in het Makershuis een aantal weken vooronderzoek voor haar nieuwe voorstelling en gedachte-experiment ‘Het Testament van de Mensen’. Wat laten we als mensen eigenlijk na aan de wereld wanneer we er als soort niet meer zijn? Wie zijn onze niet-menselijke erfgenamen en hoe regel je dat eigenlijk juridisch wanneer er geen juristen meer zijn? ‘Het Testament van de Mensen’ wordt een poëtische en muzikale voorstelling over nalatenschap. Tijdens Drukwerk geeft Kathlyn een work-in-progress presentatie van haar materiaal tot nu toe.

De ‘affe’ voorstelling die we vanavond laten zien is een dynamische dansvoorstelling van Linde Wagemakers en haar dansers. Linde danste mee in de voorstelling van Collectief MAMM tijdens de Winterkaravaan en is inmiddels zelf afgestudeerd:

Time of my Life

Constant nieuwe prikkels, deadlines en verwachtingen. Al onze taken overlappen elkaar continu, waardoor het punt van afronding alsmaar verder weg lijkt te zijn. Het gevoel van oneindige mogelijkheden drijft ons naar paniekstoornissen en burn-outs. Aangespoord ongeduld, tegenover extreem perfectionisme. Kwantiteit én kwaliteit. ‘Time of my life’, een dansvoorstelling door Linde Wagemakers, biedt een spiegel. Bevind ik mij in deze snelkookpan? En kan het ook anders?

Gedurende deze korte moderne dansvoorstelling nemen de dansers Maxime Abbenhues, Cristel de Frankrijker en Emelie Obernosterer je mee in een zoektocht naar een uitweg van dit patroon. Ze bevinden zich in een spiraal, waarbij ze vast komen te zitten in een beknellend momentum.

Laat je onderdompelen in een therapeutische reis, begeleid door de muzikale compositie van Clara Cozzolino, waar je niet enkel wordt meegenomen in de binnenwereld van de dansers maar ook in die van jouzelf.

 

Over Linde Wagemakers

Linde Lente Wagemakers (24 jaar) is danseres, choreografe en dansdocente. Na het afronden van de opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is ze actief geweest als uitvoerend danseres. Onder andere bij de Poetic Disasters Club (jong ensemble van Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel), Nymphs door Niek Wagenaar, Twentysomething door het jonge makers collectief MAMM en als onderdeel van een researchproject begeleid door Anne Suurendonk bij Danstheater AYA. Daarnaast geeft ze les aan MBO- en HBO-opleidingen en aan de studio voor professionele dansers van de Henny Jurriëns Foundation.

Tijdens de opleiding ontdekte Linde een grote passie voor het makerschap, door het werken met klasgenoten en non-professionals. Kenmerkend in haar bewegingstaal is een organische flow waar de bewegingen menselijke beelden passeren. Ze maakt gebruik van herkenbare referentiekaders uit het dagelijks leven. Daarbij is muzikaliteit een belangrijk uitgangspunt in haar maakstijl. ‘Time of my life is Linde’s eerste productie met dansprofessionals.

Volg ons op social media!

tickets