Drukwerk #6

Een avontuurlijke avond vol verrassingen

Foto: Daniel Nicoletti

Theater

Tijdens Drukwerk krijg je een inkijkje in het maakproces van jonge theatermakers én een complete voorstelling.


Makers die op dit moment in het Makershuis van Karavaan aan het werk zijn laten een work-in-progress presentatie zien, een korte pitch of lezen een paar scènes voor. Daarnaast zie je in DRUKWERK ook altijd een korte, affe voorstelling van een jonge theatermaker. Zo heb je een heel gevarieerde avond met vier onderdelen.

Ook het jonge singer-songwriters talent komt aan bod: op voorspraak van Podium Victorie nodigen we iedere editie een jonge singer/songwriter uit, die als programma-onderdeel wat van zijn/haar werk laat horen.

Zephyr Bruggen – Ekstasis
Zephyr is bezig met haar voorstelling Ekstasis. Het wordt een beeldende theatervoorstelling op locatie over het genot, de pijn en het geweld van een dansende menigte: een portret van een generatie die danst, zingt, huilt en vecht in een wereld die vernietigd wordt. De voorstelling houdt het midden tussen een onschuldig pop-up-feestje in de bosjes, een Griekse tragedie, een surrealistisch schilderij van het einde der tijden, en Nan Goldin’s foto’s van queer New York in de jaren ’80.

Paul Boereboom

Paul Boereboom – ERF

Paul Boereboom studeerde in 2021 af van de opleiding scenografie aan de
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Paul doet een langlopende residentie in de regio Alkmaar voor ERF, waarin hij gaat onderzoeken hoe we ons opnieuw tot ons cultureel erfgoed kunnen verhouden in het licht van de klimaatcrisis.

Rosanna ter Steege – UIT | EEN | VAL

UIT | EEN | VAL  maakt dissociatief gedrag tastbaar en laat zien wat normaal verborgen blijft.
Fragiel en sterk tegelijkertijd, UIT|EEN|VAL II vertelt het verhaal van trauma en hoe het lichaam kan dissociëren van emoties. Maker en performer Rosanna ter Steege deelt het podium met muzikant en producer Yassine Belghanch om een wereld van onzekerheid, speelsheid, strijd, trots en conflict te ontrafelen. Gebaseerd op autobiografisch werk van ter Steege, nodigt de voorstelling je uit in een onbekende wereld van niet herkende gevoelens. Samen met de toeschouwer creëren danseres en muzikant een intieme fysieke dialoog, waarin dans en live set met elkaar verweven zijn.

 

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen