Drukwerk #7

Een avontuurlijke avond vol verrassingen

voorstellingsfoto van Serióós met de voorstelling DIEP van collectief Serioos met de drie spelers

Dans

|

Theater

Tijdens Drukwerk krijg je een inkijkje in het maakproces van jonge theatermakers én een complete voorstelling.


Makers die op dit moment in het Makershuis van Karavaan aan het werk zijn laten een work-in-progress presentatie zien, een korte pitch of lezen een paar scènes voor. Daarnaast zie je in DRUKWERK ook altijd een korte, affe voorstelling van een jonge theatermaker. Podium Victorie brengt het jonge singer-songwriters talent in. Zo heb je een heel gevarieerde avond met vier onderdelen.

Serióós met DIEP

Drukwerk: Scenefoto DIEP van Serioos

Drie dansers dompelen zich onder, rappen over de enge diepte en laten zich meedrijven met de muziek.

Want soms zijn we diep verdrietig toch? Of juist diep gelukkig. Ben je diep verliefd, of zit je diep in de shit. Soms trekt het leven je diep naar de bodem en kom je er even niet meer uit. Wat doe je dan? Naar wie kan je toe?

Serióós onderzoekt de lagen van het leven tijdens DIEP. Wat vertellen de diepere gronden ons over onszelf en misschien ook wel over de ander? In de zoektocht naar een ieders diepte ontmoeten ze elkaar, proeven ze van sprankelende levenslust en zingeving. Want DIEP, geeft zin!

Over de makers

SERIÓÓS is een manier van zijn, van doen en van ervaren. Jasmin Deekman, Fiona Dekkers en Meis Köster als harde kern van het collectief. Drie soulsisters, verbonden door hun liefde voor dans, theater, hiphop, house, de wereld en elkaar.

Work in progress van de locatievoorstelling van Femke Arnouts

Wat als ‘het niets’ vorm heeft gekregen en ineens voor je staat? Wat als je ‘niets’ aan kunt raken, ‘niets’ kunt voelen? Wat doe je dan?

Femke Arnouts maakt ‘Dat Gat’. Tijdens Drukwerk laat ze een work-in-progress zien. Het wordt een voorstelling over het verlangen naar, en de angst voor het niets met centraal, jawel, een gat. De voorstelling gaat in premiere op Karavaan Festival.

Pitch van collectief Absoluut met hun locatietheaterproject DEBUUT

Collectief Absoluut

Net afgestudeerd in Arnhem heeft dit collectief grote plannen. Ze werken aan ‘Het Debuut’, dat een fysiek en muzikaal theaterspektakel wordt van Joppe Klein, Catoo Post en Thom Vendrik, waarin het rustige en langzame leven van een herder zonder schapen een nieuw tempo krijgt dat niet meer bij te houden is. En: als ie af is gaat deze voorstelling spelen op ons festival Grazende Zwaan.

In de pers

"prikkelende teksten, speelse moves en aanstekelijke groepsprocessen"

Theaterkrant over Serioos

Credits

Choreografie en concept: Serióós | Dansers: Fiona Dekkers, Jasmin Deekman, Meis Köster | Muziek: Kenzo Alvares | Met dank aan: ISH Dance Collective

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen