Drukwerk #1

een avontuurlijke avond vol verrassingen van jonge theatermakers

Foto:

Dans

Tijdens Drukwerk krijg je een inkijkje in het maakproces van jonge theatermakers én een complete voorstelling. Makers die op dit moment in het Makershuis van Karavaan aan het werk zijn laten een work-in-progress presentatie zien, een korte pitch of lezen een paar scènes voor. Daarnaast zie je in DRUKWERK ook altijd een korte, affe voorstelling van een jonge theatermaker. Ook het jonge singer-songwriters talent komt aan bod: op voorspraak van Podium Victorie nodigen we iedere editie een jonge, lokale singer/songwriter uit, die als programma-onderdeel wat van zijn/haar werk laat horen.


Maggie Symonds werkt aan haar solo-voorstelling GAIA, een vervolg op haar afstudeervoorstelling RAISINS. Ze studeerde in 2021 af aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ in Arnhem. Met haar gitaar en haar fysiek houdt zij ervan om te onderzoeken buiten het ‘’standaard’’ gegeven van een gitaar, stem, voorwerp of locatie. Eigenlijk alles. Met haar fascinatie voor de mensheid en apocalyps pakt ze de huidige staat van de aarde aan.
Tijdens Drukwerk geeft zij een work-in-progress presentatie waarbij we even mee mogen kijken in haar hoofd.

De jonge folk/pop singersongwriter Sterre Weldring speelde al in Paradiso en Sofar Londen. Met haar oprechte en melancholische stemgeluid vertelt ze verhalen over alle soorten liefde en relaties, beïnvloed door onder andere LP, Tom Odell en Rhodes. Ze studeerde aan het BIMM in Brighton.

Reinout Bongers is pas net begonnen aan zijn project Eddie the Eagle, in cocreatie met onze buren van Skatepark STRAAT. Hij vertelt over zijn inspiratiebron Eddie the Eagle, een ontzettende doorzetter die skischansspringer wilde worden en de Olympische Spelen ’88 haalde. Zijn sprong was goed voor een Brits record en eeuwige roem (hij werd met grote afstand laatste).

Reinout wil een voorstelling gaan maken waarbij we verliefd worden op de poging, op het onvolmaakte. Eddie the Eagle is een moderne Icarus, niet bang om te vliegen maar ook niet bang om neer te storten. Reinout studeerde in 2021 af aan de Regie-opleiding van de Toneelacademie in Maastricht.

Nymphs - Niek Wagenaar

De voorstelling die je gaat zien is een prachtige, ontroerende en prijswinnende dansvoorstelling. Vijf dansers gaan op zoek naar hun eigen natuurlijke schoonheid, zoals in de mythes. Op zoek naar eerlijke identiteit. Maar is het wel zo makkelijk om te definiëren wie je echt bent? Hou je jezelf een spiegel voor, of spiegel je je constant aan de verwachtingen om je heen? De dansers zoeken naar vormen om uiting te geven aan hun genderidentiteit, maar blijken constant in gevecht met de norm. Een norm die eigenlijk alleen blijft bestaan door het onderling hooghouden van ieders vooroordelen. Is het mogelijk om dit soort hokjes te overstijgen, of kom je dan enkel in een nieuw hokje terecht? Verwikkeld in dit web van sociale constructies bewegen de dansers op weg naar verbinding.

Over Niek Wagenaar

Niek Wagenaar is een jonge danser en choreograaf uit Amsterdam. Hij danste mee in de Winterkaravaan van 2021 bij Collectief MAMM. In 2021 studeerde hij af van de Urban Contemporary Dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Al tijdens zijn opleiding danste hij bij gerenommeerd dansgezelschap Hofesh Shechter Company in Londen. Terug over de grens waagt hij de sprong als nieuwe maker. Het werk dat Niek maakt is vloeiend en organisch, sensueel maar krachtig, ritmisch spannend en rijk aan fysieke sensaties en beeldspraak. Samen met een internationale schare van enorm getalenteerde jonge dansers maakt hij debuut in het Nederlandse danslandschap met zijn voorstelling Nymphs. De voorstelling ontving de publieksprijs van het Delft Fringe Festival, en won de juryprijs op Mittelyoung Festival in Italië. 

 

 

In de pers

"“Niek weet met zijn voorstelling mensen recht in het hart te raken. Op zachte en betoverende wijze weet deze jonge choreograaf het gevoel van sensualiteit, genderidentiteit, vrijheid en geborgenheid te vatten.”"

Jury Delft Fringe Festival

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen