Drukwerk #5

Een avontuurlijke avond vol verrassingen en een theatraal rockconcert

Foto: Reinout van Schie

Muziektheater

Tijdens Drukwerk krijg je een inkijkje in het maakproces van jonge theatermakers én een complete voorstelling. Makers die op dit moment in het Makershuis van Karavaan aan het werk zijn laten een work-in-progress presentatie zien, een korte pitch of lezen een paar scènes voor. Daarnaast zie je in DRUKWERK ook altijd een korte, affe voorstelling van een jonge theatermaker. Ook het jonge singer-songwriters talent komt aan bod: op voorspraak van Podium Victorie nodigen we iedere editie een jonge, lokale singer/songwriter uit, die als programma-onderdeel wat van zijn/haar/diens werk laat horen, dit keer is dat Sophie Janna!


Er zijn weer een aantal enorme talenten in het Makershuis aan de slag (geweest) met inspirerende projecten en superleuke ideeën.

Daisy Hagendoorn & Janna Adank – All Inclusive

Daisy en Janna werken aan een nieuwe kleinkunstvoorstelling. In All Inclusive duiken ze in de wereld van de cruises. Je maakt kennis met allerlei groteske personages aan boord van het cruiseschip in herkenbare, pijnlijke en grappige scènes over overmatig consumeren en steeds maar meer willen. Op dit moment zitten Daisy en Janna volop in het vooronderzoek. Tijdens Drukwerk geven ze een inkijkje in hun maakproces.

Questions Collective – LOEI

Koeien zijn dol op muziek. En dan vooral live muziek. Ze komen vrijwillig op je af als je in de wei een instrument voor ze speelt, ze worden er rustig van en loeien zelfs vaak mee. Onderzoek wijst ook uit dat ze meer melk gaan geven als ze regelmatig naar muziek luisteren, omdat hun stress ervan afneemt. Voor Flavia Faas van Questions Collective aanleiding om een muziekstuk te gaan schrijven en uit te voeren, speciaal voor koeien. Tijdens Drukwerk presenteert Flavia haar vooronderzoek.

Sophie Janna – geprogrammeerd door Poppodium Victorie

Sophie Janna toerde met haar duo The Lasses de hele wereld over voordat ze haar
eigen nummers op het podium durfde te delen. Kwetsbaar, open en innemend bezingt ze
hoe het is om een zacht mens te zijn in een betonnen wereld. Haar eerste EP met eigen
werk, Wide World verscheen eind 2021. Hiermee trok Janna de aandacht van Ierse
zangeres Lisa Hannigan, voor wie ze mocht openen in een uitverkocht Tivoli. Haar
laatste single 'Thistle' was single van de week bij WEEFF radio en RTV 80 en kreeg
airplay bij onder andere NPO5, KinkFM en de BBC.

‘Het probleem van Dave is dat hij mijn vriend was’

In een theatraal rockconcert met spoken word komen jongeren aan het woord die zich normaal niet openstellen. Met schurende live-muziek en grootse projecties op een rauwe verlaten plek.

‘Het probleem met Dave is dat hij mijn vriend was’ laat de binnenwereld zien van drie totaal verschillende jongeren, die elkaar hebben gevonden in hun afkeer van de buitenwereld die van alles van ze wil. Die alleen bij elkaar even rust hebben gevonden, op een verlaten plek ergens in de stad. Maar wat gebeurt er als een van hen ook hier niet meer komt? Wat blijft er dan nog over?

Over de makers

Guiot Duermeijer is muzikant, maker en schrijver. In zijn voorstellingen en installaties maakt hij via een lappendeken aan gedachten en gevoelens binnenwerelden zichtbaar voor buitenstaanders. Het probleem met Dave is dat hij mijn vriend was werd geschreven, geregisseerd en gecomponeerd door Guiot en gespeeld door Anne Reitsma, Emile Rogissart en Aldaïr Pieters.

In de pers

"De composities van Duermeijer zijn opzwepend, en de uitstekende cast (Anne Reitsma, Aldaïr Pieters en Emile Rogissart) deelt een overtuigende muzikale chemie"

Theaterkrant

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen