Eindgebruiker

Beeldend theater over de ontdekking van vuur en onze relatie met technologie

Een voorstelling om vast te pakken. Beginnend bij de Griekse mythe over Prometheus, die de mensen schiep en hen het vuur gaf, verkent de voorstelling de wereld van nu en de toekomsten die mogelijk zijn geworden door dit magische cadeau. Met humor en verbeelding en het vuur als rode draad, en aan het einde een sprankje hoop voor de toekomst.


Over Prometheus die ons vuur gaf

Het vuur dat nu bijna onzichtbaar is, maar dat we nog steeds meedragen in onze broekzakken, verbindt verleden, heden en toekomst en vormt de rode draad in de voorstelling. Het brandt – in onze mobieltjes, achter onze stopcontacten, onder onze motorkappen. Touchscreen swipen versus hands-on houthakken: de technologische omgeving van nu legt een laag van kunstmatigheid tussen ons, mensen en onze (natuurlijke) omgeving. Ontdek samen met de Waterlanders deze muzikale locatievoorstelling over onze relatie met technologie.

In de pers

"Op indringende wijze wordt in een sterke monoloog de vraag gesteld hoeveel we daarvan werkelijk nodig hebben, met de reis als metafoor. ‘Wat heb ik nodig als de reis mijn leven is?"

Theaterkrant

Credits

Concept, teksten, vormgeving, muziek, techniek: Waterlanders | Waterlanders: Anna van Diepen, Remco de Kluizenaar, Eric Langendoen, Erik Woltmeijer | Spel: Waterlanders, Maartje Goes, Rosine Langbroek | Eindregie: Jori Hermsen | Zakelijke leiding en productie: Gerda van de Kamp | Met dank aan: Alt J (Δ), Jibbe Willems

Gerelateerde festivals

Karavaan festival 2020

Afgelast wegens corona-crisis
29 mei t/m 7 juni

De 27ste editie van Karavaan Festival

Locatietheater in regio Groot Alkmaar en een festivalhart in het zomerse Victoriepark in Alkmaar

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren

Volg ons op social media!