Expeditie Alkmaars Kanaal

Fietsroute langs het kanaal van de toekomst

Stap op je fiets en ga op expeditie! Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal.


Over de fietstocht

Je fietst op je eigen fiets een korte route van 13 kilometer langs het kanaal van de toekomst. Onderweg stap je af voor filmpjes, gedichten, een quiz en meer. Het startpunt is in het Victoriepark.

Al sinds 1824 is het Alkmaars Kanaal de stuwende kracht die de stad laat stromen. Wist je trouwens dat het kanaal het breedste en diepste kanaal ter wereld was? Inmiddels zijn de oevers van het kanaal dรฉ broedplek voor een nieuwe stad.

Expeditie Alkmaars Kanaal is een cocreatie van Gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan buitengewoon theater op locatie.

De expeditie is dagelijks te beleven!

Laat je verwonderen met de Special

Op speciaal geselecteerde dagen is er een SPECIAL die de verrassende beleving langs het water tot een compleet dagje uit maakt. Inclusief drankje en een bijzondere theatervoorstelling.

Ik geloof je op je leugen

Foto: Danique Regterschot

Gerelateerd nieuws

Keith Montgomery

ALKMAAR LANCEERT THEATRALE FIETSTOCHT LANGS HET KANAAL VAN DE TOEKOMST

Afgelopen maandag werd Expeditie Alkmaars Kanaal gelanceerd. Vanaf 10 april is de speciale theatrale tocht weer te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Partners

Volg ons op social media!

tickets