Fixed Kids

Muziektheater over geheime experimenten en designerbaby's

Foto: Emil de Jong

Muziektheater

De Winterkaravaan is ivm de corona-maatregelen verplaatst. Fixed Kids zie je van 29 juni t/m 4 juli in de blauwe collectie. Publiek dat al een ticket heeft krijgt hierover bericht

Nieuw leven, met prachtig geboetseerde voetjes, zorgvuldig gestileerde handjes en een perfect afgewerkt snoetje. Want voor minder doen we het uiteraard niet…


Het is tijd, voor een nieuwe generatie, een perfecte generatie, de maakbare generatie; the FIXED KIDS. En jij bent één van de uitverkorenen om een kijkje te nemen in de biotoop waar deze generatie zal worden verwerkt.

The world is made, made for you.
And so are you, you have been made for the world, the new world.

Waar de drukkerij vroeger werd gebruikt voor het ontwerpen van affiches, boeken en kranten, wordt deze vanaf nu gebruikt voor het ontwerpen van nieuw leven. Laat je meevoeren in de denkwereld van drie geneeskunde-rejects die door wetten en regels beperkt worden in het voltooien van hun missie: het creëren van de maakbare mens.

Hoe maakbaar is onze wereld anno 2020? En is het op de wereld zetten van het perfecte kind een egoïstische keuze? Of is het misschien wel een noodzakelijke opoffering en is dit de enige manier om onszelf van een betere wereld te verzekeren? Beleef in FIXED KIDS een genetisch gemanipuleerde muziektheater experience!

Onderdeel van de Winterkaravaan

Karavaan maakt weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend kerstuitje te worden. We hebben 2 avontuurlijke collecties voor je samengesteld met elk 3 splinternieuwe theatervoorstellingen.
Vier het einde van het jaar in de toffe en museale omgeving van de oude Drukkerij en ontdek de theaterpareltjes van jonge theatermakers. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat, vanwege corona,  van 6 t/m 15 augustus 2021 plaatsvindt.

Een heerlijk en avontuurlijk kerstuitje!

Jonge theatermakers geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan: Eigen verantwoordelijkheid. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en vier het einde van het jaar op een bijzondere locatie.

Over de maker

Muziektheatercollectief DE SATURNERS bestaat uit Jip Warmerdam, Matthijs Rijsdijk en Veronique Post. Ze studeerden alle drie af in 2019 aan de opleiding Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.  Jip studeerde eerder al af als interactief ontwerper, Matthijs als taalkundige in de Franse taal en Veronique heeft een achtergrond in dans en choreografie. Deze combinatie van beeld, taal en dans vormt hun signatuur. Ze hebben onder andere gespeeld op de Rotterdamse Dakendagen en op Down The Rabbithole Festival. Met hun voorstelling BUREAU VINDINUM waren zij in 2019  te zien op het Amsterdam Fringe Festival en in Theater Walhalla.

Credits

Van: Collectief de Saturners | Concept, tekst & spel: Jip Warmerdam, Matthijs Rijsdijk, Veronique Post | Muziek: Veronique Post, Rosa de Jong | Coaching / eindregie: Belle van Heerikhuizen | Met speciale dank aan: Annelien Bredenoord (Hoogleraar ethiek biomedische innovatie)

Onderdeel van

premiere
uitverkocht

De Blauwe Collectie

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw
29 jun t/m 4 jul

De Winterkaravaan blauwe collectie is verplaatst. Had je al een ticket? Op 9 april heb je hier bericht over ontvangen

De Winterkaravaan is alsnog in aantocht! Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. We hebben 2 avontuurlijke collecties voor je samengesteld met elk 3 splinternieuwe theatervoorstellingen. Vier een nieuw begin in de toffe en museale omgeving van de oude Drukkerij en ontdek de theaterpareltjes van jonge theatermakers. In de blauwe collectie zitten de voorstellingen Wasteland, Fixed Kids en Het Nieuwe Geloof.

kaarten & info
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen