God, Sex en Shostakovich

Muzikale monoloog voor vrouw, cello en piano

Ervaringsvergroter

|

Muziektheater

Cellist en theatermaker Rata Kloppenburg vertelt in de muzikale monoloog God, Sex en Shostakovich luchthartig over beklemmende zaken.


God, Sex en Shostakovich

De ingewikkelde verhouding met haar vader. De angst voor de verleidelijke buitenwereld. Een familiegeheim.
Maar ook over de kracht van dat blijvende verlangen naar Grote Woorden als liefde, avontuur, echtheid, overgave en verbondenheid. En de onverwachte wendingen die dat oplevert. Met muziek van Dmitri Shostakovich.

Er mag gelachen worden!

“Mijn vader was beldominee. Als ergens in de omgeving een dominee opeens ziek was, konden zij mijn vader bellen. Hij had geen theologie gestudeerd, maar hij kende de bijbel uit zijn hoofd. Ik mocht wel eens mee. Op de bijrijdersstoel las ik de bijbel teksten voor waar het over moest gaan en spraken wij over de betekenis ervan voor ons persoonlijk, maar zeker ook met betrekking tot het huidige tijdsgewricht.

Ik was 12 en voelde me er heel erg toe doen!”

 

Project Geestdrift
God, Sex en Shostakovich is onderdeel van Project Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland. Een cocreatie van Karavaan met de doopsgezinde kerkjes. Een contextprogramma is onderdeel van je avond.

Credits

Tekst, cello en spel: Rata Kloppenburg | Piano: René Veen | Regie: Allan Zipson | Tekst adviezen: George Groot
Onderdeel van

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen