Grachtenbrunch

Een openlucht grachtenbrunch aan een autovrije gracht

Foto: Emil de Jong

Eten & drinken

Schuif aan tafel bij deze unieke grachtenbrunch van de 50-jarige bewonersvereniging Hart van Alkmaar! Kom met jouw gezelschap genieten van een BYO brunch aan een autovrije Luttik Oudorp en laat je trakteren op buitengewone muziek- en theateroptredens vanaf het water en vanuit monumentale grachtenpanden. Dat wordt een heerlijke zondag op één van de mooiste plekjes van Alkmaar.


Tussen de Sint Annabrug en de Kuipersbrug op het Luttik Oudorp staan lange rijen tafels. Reserveer je een plekje? Dan is 1 van die tafels voor jou! Een tafel heeft maximaal vier zitplaatsen, in principe bedoeld voor brunchdeelnemers uit hetzelfde huishouden. Wij regelen de tafels en het vermaak, jij neemt je favoriete brunchgerechten en drankjes mee. Zien we je dan?!

Autovrij

We kennen allemaal de schoonheid van de Alkmaarse, historische binnenstad. Die binnenstad die niet gebouwd werd voor auto’s, maar voor beurt,- melk,- en turfschepen, handkarren (met of zonder hond) en paard en wagen. Tegenwoordig wordt die schoonheid vaak letterlijk aan het zicht onttrokken door de in de binnenstad geparkeerde auto’s. Op zondag 4 oktober vraagt bewonersvereniging ‘Hart van Alkmaar’ aan automobilisten hun voertuig even een dagje niet op de grachten te parkeren. Als dat lukt maken die fraaie grachten deze dag zichtbaar wat auto’s en leefbaarheid met elkaar te maken hebben. Glinsteren ze weer in volle glorie, kunnen kinderen weer ongestoord op straat spelen en kunnen buren de grachten weer als sociaal ontmoetingspunt gebruiken. Draag je ook je autovrije-zondag-steentje bij?

Credits

Door: Hart van Alkmaar, IHMS (International Holland Music Sessions), Karavaan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen