GRONDPROEVEN POP-UP

Muziektheater over boeren in transitie op een aardappelboerderij

Marcel Molle

Muziektheater

We trekken naar het akkerbouwgebied van Hollands Kroon. Johanna’s Bos is een oud aardappelerf in de Oostpolder en de schuur wordt getransformeerd tot eethuis en theater. Boer en burger zitten met elkaar aan tafel, kijken, luisteren, proeven, en gaan het gesprek aan. De voorstelling is inclusief een eenvoudige maaltijd.


Op speelse en muzikale wijze belicht de voorstelling de consequenties van de Europese Green Deal. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet in 2030 een kwart van de landbouwgrond biologisch zijn. Dat betekent dat akkerbouwers en consumenten moeten kiezen: doorgaan of omschakelen van gangbaar naar biologisch. Maar wanneer schakel je om?

De voorstelling is een geënsceneerd debat. Acteurs kruipen in de huid van akkerbouwers en gaan het gesprek aan. Hoe kun je verduurzamen en tegelijkertijd een eerlijke boterham verdienen? De muzikanten vertolken de stem van de politiek, de supermarkt en de bank, en mengen zich in het gesprek. De muzikale kakafonie van stemmen maakt onderliggende emoties voelbaar in het complexe maatschappelijke debat.

In de pers

"Deze grond, dat voelt als een wortel waar je aan vast zit. Dat laat niet los."

Credits

Concept, tekst, regie: Titia Bouwmeester | Spel, zang, tekst: Rogier Schippers, Danielle van Vree | Muziek en compositie: Ben Lammerts van Bueren
Mede mogelijk gemaakt door

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen