Hamertje tik

In de speelexpositie Hamertje Tik blijft het niet bij dit ene spelletje

Doen

|

Kinder- en familietheater

Bijna iedereen is wel opgegroeid met dit spelletje. Met een hamertje tik je verschillende vormpjes door de gaatjes of sla je spijkertjes in kurk. Je hebt fysieke kracht nodig en ontdekt hoe iets in elkaar past.


Via spannende straatjes beweeg je van het ene huisje naar het andere schuurtje. In deze werkplaatsen zijn interessante spullen en materialen te vinden en kan er van alles gebeuren.

Bouw zelf een muurtje met echte stenen. Of tik met tien vingers een brief op een ouderwetse typemachine, stop ‘m in een envelop en doe het in de postbus. Met zandlopers zie je hoe de tijd verstrijkt. Welke bonen kunnen allemaal in een koffiemaler? Is een sleutel kwijt; vind hem dan terug met een magneet!

Hamertje Tik is een installatie waarin je speelt met tastbaar materiaal, ontdekt hoe de dingen echt in elkaar zitten en hoe de mechaniek ervan werkt.

Inspirerend voor zowel de allerkleinsten; waar zit de opening van een doosje tot iets oudere kinderen; hoe ver schijnen zaklampjes…… En voor de ouders; die herkennen vast nog veel.

Credits

Concept en uitvoering: Diederike Smits

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2023

13 t/m 15 september

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Festival Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival voor jong en oud.

Lees verder
Foto: Moon Saris

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen