Held in blauw

Kleinkunst over de helden in je leven

Foto: Anne van Zantwijk

Kleinkunst

|

Tentjestheater

Helden. We kennen ze allemaal. Maar hoe word je een held? Kies je daar zelf voor of zetten anderen je op die sokkel?


In deze kleinkunstsolo gaat Frédérique op zoek naar haar fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië. Held in Blauw is een solo over cassettebandjes, alles vieren, huilen zoals Bridget Jones en wat Brabantse nuchterheid. Maar bovenal is dit een eerlijke zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad en de effecten daarvan op jezelf.

Over de maker

Frédérique Arnold (1990) kwam als Brabantse naar Amsterdam om de bachelor en master Theaterwetenschap te studeren. Naast haar theoretische studie ontwikkelde ze zich op de planken. Haar roots liggen in musical, zo volgde ze lessen aan de MusicAllFactory in Tilburg.

De laatste jaren heeft ze zich gericht op kleinkunst. In 2018 won ze Puck’s Talent Cabaret in Huis van Puck te Arnhem en speelde ze haar kleinkunstsolo ‘Nog maar een meisje’ op het Amsterdam Fringe Festival in Comedy Café Amsterdam. Daarnaast stond ze o.a. in de halve finale van het 28ste Groninger Studenten Cabaret Festival, won ze bij het Utrechts Cabaret Festival 2014 de Persoonlijkheidsprijs en stond ze in de finale van het Schager Cabaret Festival 2015. In 2015/2016 volgde ze een deeltijdopleiding (Tweede Fase) aan de Koningstheaterakademie in ’s-Hertogenbosch.

Credits

Concept, tekst, spel: Frederique Arnold | Pianist: Vera Marijt | Componist: Bob Tonglet | Eindregie: Daniëlle Schel | Dramaturgisch advies: Laura Simonse

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2021

6 t/m 15 aug

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard – het heerlijke zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 6 t/m 15 augustus geniet je van steengoede concerten in het park, straattheater, hapjes, drankjes en meer. Blote voetjes in het gras, zon op je gezicht en ontspannen maar!

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen