Het boek Job

Halve Finalist Amsterdams Kleinkunstfestival

Cabaret

Job heeft een probleem. Het is misschien een beetje een raar probleem en niet het grootste probleem in de wereld (ik bedoel heb je de staat van de wereld gezien?) maar het is wel zíj́n probleem, dus hij moet er wat mee.


De maatschappij heeft geen oplossing voor hem, de wetenschap heeft hem gefaald, waar kan Job nog heen met zijn vragen?
Naar de bijbel natuurlijk! Oké, hij gelooft niet en heeft ook nooit gelooft en gelooft ook niet ooit te kunnen geloven maar het lijkt hem wel ongelofelijk fijn om in een geloof te  geloven. Dus kom maar door met die testamenten! Maar waar begin je in zo’n dik boek? Bij het begin? Wie heeft daar de tijd voor! Gelukkig heeft Job een naamgenoot in de bijbel. Dat is een mooi startpunt en dan zien we wel weer verder!

Job is een van de finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2022.

Over de maker

Job Römer studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien speelde hij in verscheidene voorstellingen en schrijft hij daarnaast voor theater, film en televisie.

Credits

Tekst en spel: Job Römer | Regie: Roderick Bredenoord

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Voordeelticket Tentjestheater in het park

2 superleuke tentjestheatervoorstellingen en een drankje op het bruisende festivalhart
26 mei t/m 6 juni

Op YES IN MY BACKYARD, het festivalhart van Karavaan in het groene Victoriepark in Alkmaar, staan verschillende theatertentjes waar elke twee dagen andere voorstellingen te beleven zijn. In de gezellige tentjes zit je dicht op de acteurs en zie je korte toffe voorstellingen. Schuif aan in deze kleine huiskamers van theatermakers!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen