Het Nieuwe Geloof

Een moderne mis vol muziek, rituelen en verhalen

Foto: Emil de Jong

Muziektheater

De Winterkaravaan is ivm de corona-maatregelen verplaatst. Het Nieuwe Geloof zie je van 29 juni t/m 4 juli in de blauwe collectie. Publiek dat al een ticket heeft krijgt hierover bericht

Muziektheatermaker Maarten Hopman gaat in een wervelende moderne mis vol muziek, rituelen en verhalen op zoek naar 'Het nieuwe geloof'. Eentje die het broze vertrouwen in elkaar weer een beetje kan herstellen. Een geloof dat boven onze bubbels uitstijgt, en een geloof dat hoopvolle inzichten kan bieden in verwarrende tijden. Wees welkom!


‘Ik ben geen gelovig mens, maar ik geloof wel in geloven.’
– wetenschapper Robbert Dijkgraaf

Onderdeel van de Winterkaravaan

Karavaan maakt weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend kerstuitje te worden. We hebben 2 avontuurlijke collecties voor je samengesteld met elk 3 splinternieuwe theatervoorstellingen.
Vier het einde van het jaar in de toffe en museale omgeving van de oude Drukkerij en ontdek de theaterpareltjes van jonge theatermakers. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat, vanwege corona,  van 6 t/m 15 augustus 2021 plaatsvindt.

Een heerlijk en avontuurlijk kerstuitje!

Jonge theatermakers geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan: Eigen verantwoordelijkheid. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en vier het einde van het jaar op een bijzondere locatie.

Over de maker

Maarten studeerde in 2016 af aan de Bachelor Muziektheater van ArtEZ, waarna hij nog een jaar aan diezelfde opleiding de Master volgde. Na zijn afstuderen werkte hij als regisseur en schrijver voor en met verschillende makers en gezelschappen en speelde hij in diverse producties. Daarnaast vormt hij met Bart Klop het duo ‘Bart & Maarten’. Samen maakten ze de voorstelling Het jaar van de man, waarmee ze op het Café Theater Festival 2019 de publieksprijs wonnen en waarmee ze te zien waren in het Tentjestheater van Karavaan Festival 2019. Met Het nieuwe geloof maakt Maarten voor het eerst een solovoorstelling. 

Credits

Spel, tekst & concept: Maarten Hopman | Regie : Jasper van Hofwegen | Muzikale bijdragen: Simon Leferink, Ezra van Nassauw, Maarten Hopman | Met speciale dank aan: Sint-Adelbert Abdij, Broeder Thomas Quartier (Benedictijnermonnik), Bram Verheijen,(Abdij Egmond), Jan-Jaap van Peperstraten (Twitterpriester), | Gesponsord door: Provincie Noord-Holland | Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Alkmaar, Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte, Janivo stichting

Onderdeel van

premiere
uitverkocht

De Blauwe Collectie

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw
29 jun t/m 4 jul

De Winterkaravaan blauwe collectie is verplaatst. Had je al een ticket? Op 9 april heb je hier bericht over ontvangen

De Winterkaravaan is alsnog in aantocht! Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. We hebben 2 avontuurlijke collecties voor je samengesteld met elk 3 splinternieuwe theatervoorstellingen. Vier een nieuw begin in de toffe en museale omgeving van de oude Drukkerij en ontdek de theaterpareltjes van jonge theatermakers. In de blauwe collectie zitten de voorstellingen Wasteland, Fixed Kids en Het Nieuwe Geloof.

kaarten & info

Gerelateerd nieuws

Foto: Emil de Jong

Theatermaker Maarten duikt onder bij de monniken

"Het waren zeer bijzondere en inspirerende dagen bij de Sint Adelbert Abdij van Egmond met per dag zes gebedsdiensten, drie maaltijden en duizend indrukken."

Lees verder
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen