Hier stond eerst niets

Absurdistische bloemvertelling

Theater

Het midden-eiland van een rotonde is een stuk niemandsland, een vacuüm in een overvol landschap, het oog van de storm. En dat blijkt dus om annexatie te schreeuwen, om identiteit, om invulling en betekenis.


Als er op een rotonde een kunstwerk wordt geplaatst komen allerlei bewoners in beweging en levert dat hilarische taferelen op. Een scout vindt iets om zijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel bij neer te leggen, een zakenvrouw ziet haar uitweg uit een vastgeroest leven en een schoonmaakster heeft eindelijk iets om voor te zorgen. Hier stond eerst niets is absurdistische bloemvertelling over toe-eigening, projectie en het verlangen om speciaal te zijn. 

Met dank aan: Podium Bloos, Lara van Hoof, Gemeente Breda, Gemeente Utrecht, Plan Brabant 

 

Over de makers

Luna Joosten (1998) is in 2021 afgestudeerd van de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen maakte ze de voorstelling CRYBABY, voor het Amsterdam Fringe Festival en de locatievoorstelling “Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving” voor de Winterkaravaan in Alkmaar.
Luna’s werk is absurdistisch en balanceert tussen zware thema’s en koetjes en kalfjes. Tussen rationaliteit en emotionaliteit. De gulle lach en de stiekeme traan. Het theatrale en het a-theatrale.
Dagmar Ketelaers (1997) en Rosita Segers (1997) volgden de HKU acteursopleiding waar ze in 2020 afstudeerden. Dagmar werkte al eerder samen met Luna tijdens Winterkaravaan. In 2021 ontwierp ze een theatrale route in de binnenstad van Utrecht. Ook speelde ze bij Das Lemniscaat, Het Nut, en creëerde ze voor Boslab de korte voorstelling REBECCA. Rosita speelde als actrice bij Theatergroep Kwatta, Toneelgroep Maastricht en Aluin.

Credits

Regie en concept: Luna Joosten | Spel en concept: Rosita Segers, Dagmar Ketelaers | Muziek: Sebastiaan Bax | Decor: Job Gijsbrechts | Lichtontwerp: Marc Joosen

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen