IJK

Videomapping: het IJkgebouw komt tot leven!

Still uit IJK

Videokunst

Speciaal voor het eerste Alkmaar Light Festival wordt het IJkgebouw een videokunstwerk. Het monumentale IJkgebouw in het Victoriepark had vele levens en verschijningen in evenzovele tijdsgewrichten. Dat is de basis en inspiratie voor een uniek videokunstwerk en geluidsdesign op de architectuur van het gebouw.


Over de kunstenaar

Hendrik Walther (1989, Duitsland) is theatermaker, video- en lichtdesigner. Hij maakt autonome videoinstallaties, vaak op locatie, van uitzonderlijke kwaliteit en verbeelding. Voor zijn studie Technical Theatre Arts aan de Theaterschool Amsterdam, die hij in 2015 afrondde, kwam hij in 2011 naar Nederland. In de afgelopen jaren maakte hij ontwerpen voor regisseurs als o.a. Julie van den Berghe, Jos van Kan, Espen Hjort en Rieks Swarte.

Over Alkmaar Light Festival

Alkmaar is een gloednieuw festival rijker. Op 2 en 3 oktober word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival. Uiteraard coronaproof.
Een buitengewone wandelroute leid je langs de mooiste gracht van Alkmaar en via de Kooltuin naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons. Aangekomen in het Victoriepark waan je je in een nieuwe wereld waar je welkom wordt geheten door het Lichtvolk, een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park wordt je verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt het IJkgebouw tot leven met speciale videomapping. 
Het belooft een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden!

Credits

Kunstenaar: Hendrik Walther | Geluidsdesign: Bene Höyns | Alkmaar Light Festival is een festival van: Karavaan, Hart van Alkmaar, Lions Alkmaar | In samenwerking met: IJkgebouw, IHMS (International Holland Music Sessions) | Met dank aan: Provincie Noord-Holland, Victoriefonds, Alkmaar Maakt Het, MTS Audiovisueel

Volg ons op social media!

tickets

Cart