IJK

Videomapping: het IJkgebouw komt tot leven!

Still uit IJK

Speciaal voor het eerste Alkmaar Light Festival wordt het IJkgebouw een videokunstwerk. Het monumentale IJkgebouw in het Victoriepark had vele levens en verschijningen in evenzovele tijdsgewrichten. Dat is de basis en inspiratie voor een uniek videokunstwerk en geluidsdesign op de architectuur van het gebouw.


Over de kunstenaar

Hendrik Walther (1989, Duitsland) is theatermaker, video- en lichtdesigner. Hij maakt autonome videoinstallaties, vaak op locatie, van uitzonderlijke kwaliteit en verbeelding. Voor zijn studie Technical Theatre Arts aan de Theaterschool Amsterdam, die hij in 2015 afrondde, kwam hij 2011 naar Nederland. In de afgelopen jaren maakte hij ontwerpen voor regisseurs als o.a. Julie van den Berghe, Jos van Kan, Espen Hjort en Rieks Swarte.

Credits

Kunstenaar: Hendrik Walther | Geluidsdesign: Bene Höyns

Gerelateerde festivals

Alkmaar Light Festival

2 & 3 oktober

Buitengewone lichtkunst in het Victoriepark

Alkmaar Light Festival is een nieuw festival met videokunst en lichtsculpturen voor een nieuwsgierig publiek. Met werk van (jonge) licht- en videokunstenaars transformeert het Victoriepark in een aanstekelijke trekpleister: een ontmoetingsplek voor schoonheid en verbeeldingskracht.

Lees verder
Foto: Emil de Jong, Bewerking: Mischa Pranger

Nieuws over deze voorstelling

Foto: Emil de Jong, Bewerking: Mischa Pranger

ALKMAAR LIGHT FESTIVAL: NIEUW LICHTKUNSTFESTIVAL IN VICTORIEPARK ALKMAAR

Er komt een buitengewoon lichtkunstfestival in het Victoriepark: Alkmaar Light Festival. Op 27 en 28 maart kan publiek door het hele park genieten van vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, muziekperformances, gezellige vuurtjes en warme drankjes.

Lees verder

Volg ons op social media!