Ik moet u iets vertellen

Een grappige, kwetsbare en muzikale coming-out story

Foto:Charlotte Brand

Theater

1 seconde heb je nodig voor die ene zin: ‘Ik ben gay’. Maar uit de kast komen, is geen momentopname - het is een proces. Dat bewijst Brecht Hermans met zijn coming-out story: een grappig, kwetsbaar en muzikaal verhaal.


Twintig jaar in dertig minuten theater.
Ga mee naar Brechts tienerjaren, zijn verwarrende grote liefdes en zet samen met hem zijn eerste stappen in de dark room.

 

Over de maker

Brecht Hermans is een Belgische theatermaker, die in 2016 onderdeel was van de Winterkaravaan, het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Hij studeerde Theaterwetenschappen in Gent en Utrecht en Podiumtechnieken in Brussel. In België maakte en speelde hij bij de collectieven Oortocht, De Constanten en De Stokerij, en de afgelopen vijf jaar werkte hij voor het inclusieve Theater Babel Rotterdam. Zijn voorstelling ‘De Karamazovs’ speelde o in de meetingspace van Karavaan op de Laat en won de Spirit of the Fringe award in Parijs.  

Brecht was onlangs te gast op radio NPO 1 in het programma ‘In de Nacht’ van EO en vertelt hij over inclusief theatermaken en zijn nieuwe voorstelling Ík moet u iets vertellen, over het proces van zijn coming-out. Luister hier.

Nina-Elisa Euson (Antillen/Nederland) studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht, na een opleiding Psychologie. Ze speelde bij Wij zijn Dox, Wunderbaum en Studio Figur, en schreef en regisseerde ‘Gouden Bergen’ voor het Amsterdam Fringe Festival 2021. 

 

Credits

Concept: Brecht Hermans | Regie: Nina-Elisa Euson | Spel: Brecht Hermans | Met dank aan: Café Theater Festival

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Voordeelticket Tentjestheater in het park

2 superleuke tentjestheatervoorstellingen en een drankje op het bruisende festivalhart
26 mei t/m 6 juni

Op YES IN MY BACKYARD, het festivalhart van Karavaan in het groene Victoriepark in Alkmaar, staan verschillende theatertentjes waar elke twee dagen andere voorstellingen te beleven zijn. In de gezellige tentjes zit je dicht op de acteurs en zie je korte toffe voorstellingen. Schuif aan in deze kleine huiskamers van theatermakers!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen