In het oog van de orkaan

Een wervelende musical over het geluk van de pechgeneratie

in het oog van de orkaan - 3 spelers in een decor van plastic

Muziektheater

Seksisme, facisme, kapitalisme, studieschuld, woningnood en een klimaatcrisis. Een kleine greep uit alles waar we tegenwoordig mee moeten dealen. De Amazones gaan niet bij de pakken neer zitten en nemen je mee in een wervelende musical.


Wat is er belangrijker: een eind aan de klimaatcrisis of een einde aan je burn-out? Heeft actievoeren nog wel zin? En wat kun je anders doen om de wereld tot een mooiere plek te maken?

Aan de hand van uitputtende choreo’s, komische scènes en virtuoze samenzang doen zij een poging al deze vragen te beantwoorden. Ze verliezen zich in een technorave, schrijven een brief aan hun ongeboren kind en zingen een musicalsong over de NEE-NEE-sticker.

De ene na de andere crisis vliegt ons om de oren en er is nogal veel waar we mee moeten dealen. Klimaatcrisis, oorlogen, studieschuld, woningnood…
De pechgeneratie voelt zich behoorlijk gegrepen door al deze ongrijpbare invloeden. Dus gaan ze op standje overleven: ze vechten, ze vluchten óf ze bevriezen. Maar als we allemaal anders reageren op bedreigende situaties, hoe groot is de kans dan dat je elkaar onderweg uit het oog verliest?

Over de makers

Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker vormen samen De Amazones.  Ze kennen elkaar van de opleiding muziektheater aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Je zag de vorige voorstellingen van De Amazones op Yes In My BackYard. De voorstelling Wie de F* heeft dat gedaan werd o.a. gemaakt in Makershuis Alkmaar, het productiehuis en werkplaats van Karavaan. Deze voorstelling werd ontwikkeld bij de collega’s van Werkplaats Walhalla in Rotterdam.

In de pers

"Aanstekelijke musical bevraagt eigen engagement in deze dolgedraaide wereld"

Theaterkrant

"Dit collectief stuitert over het toneel in humoristisch-muzikale scènes over de worstelingen van hedendaagse twintigers. Ze demonstreren om een klimaatramp te voorkomen, gaan bij hun psycholoog een burn-out te lijf, zijn verslaafd aan scrollen en swipen, werken op een klantenservice en feesten in het weekend tot ze erbij neervallen. De Amazones vatten een scala aan moderne problemen in vlotte liedjes"

★ ★ ★  NRC

"De liedjes bevatten ook heel wat pareltjes die blijven hangen als ‘vernederland’, ‘poes, poes, poes, push the button’, ‘wat klein begint wordt groot’ … en ‘wie helpt ons naar de maan?’ "

Theaterkrant

""Zo gevat als De Amazones omgaan met de klimaatthematiek (die door het uitvergroten van de personages nooit belerend wordt), zo origineel is ook de wijze waarmee ze aan de haal gaan met de musicalvorm""

Theaterkrant

Credits

Door: De Amazones | Concept, tekst en muziek: Judith Boesen, Willemijn Böcker, Ayla van Summeren, Pepijn van den Berg | Spel: Judith Boesen, Willemijn Böcker, Pepijn van den Berg | Regie: Benno Hoogveld | Kostuum- en decorontwerp: Quinten de Smet | Geluidsontwerp en technische productie: Berend van Leer | Lichtontwerp: Maarten van Burken | In coproductie met: Werkplaats Walhalla, O. festival

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen