Kaatje Kooij’s Stand-Up Show: De Musical

Een onnavolgbare one-woman-show over de ups en downs van moederschap

Campagnebeeld Kaatje Kooij’s Stand-Up Show: De Musical met zwangere vrouw zittend in kinderkamer
Lisa Schamle, Jip van Warmerdam

Muziektheater

Maak je klaar voor een goudeerlijke muzikale one-woman-show waarin de pijnlijke grappen en pompende beats je om de oren vliegen.


Kaatje Kooij’s Stand-Up Show: De Musical is een stand-up comedyshow meets “nightmare-musical” waarin Kaatje Kooij taboes doorbreekt en heilige huisjes van het moederschap omver trapt. In een wereld waarin je alle ambities moet laten varen zodra een kind je kruis uitglijdt, wil Kaatje graag alsnog op een podium staan en scoren. Ze wil de lach aan haar kont etaleren en vieren. Wat begint als een stand-up-show vol hilarische ontboezemingen over middelmatige moeders en een lichaam in verval, eindigt als een duistere musical waarin Kaatje alle dingen zingt die ze niet durft te zeggen. Een voorstelling die het ongemak omarmt van een moeder die iets anders verlangt dan alleen maar moeder zijn en voor eens en voor altijd korte metten maakt met het idee dat vrouwen niet grappig zijn.

Maak je klaar voor een goudeerlijke muzikale one-woman-show waarin de pijnlijke grappen en pompende beats je om de oren vliegen. Kaatje Kooij’s Stand-Up Show: De Musical is een solovoorstelling van ca. 30 minuten naar een idee van Kaatje Kooij, geregisseerd door Sofie Kramer, in coproductie met Werkplaats Walhalla.

Over de maker

Kaatje Kooij (1990, Rotterdam) is afgestudeerd als actrice aan de ArtEZ Toneelschool in 2014. In 2018 zag je haar al eerder op Karavaan Festival met de voorstelling Cloyne.

In de pers

"De voorstelling lijkt door die combinatie van biecht en emotionele binnenwereld een tikkeltje verder te gaan dan de doorsnee tropenjaren-verhalen, waarover jonge ouders vermoedelijk veel achterhouden."

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst, spel en zang: Kaatje Kooij | Regie en schrijfcoaching: Sofie Kramer | Compositie: Roos Pollmann | Dramaturgie: Anne van de Wetering | Kostuum: Sara Schoon | Lichtontwerp: Jasper Kayser | Grafisch ontwerp: Jip Warmerdam | Posterbeeld: Lisa Schamle | Techniek: Jay van Herk

Gerelateerde arrangementen

Roi Soleil, op de foto Man met kroon in goud.
Scenefoto voorstelling All Inclusive met komisch tafereel
Foto So much more in life met Meisje in groen en een jongen in roze
uitverkocht

YIMBY Ontdek Pakket

Ontdek het festivalhart met twee voorstellingen en een drankje
17 mei t/m 26 mei

Kom naar YIMBY, het festivalhart van Karavaan, en beleef de gezellige festivalsfeer met o.a. theater, muziek en heerlijk eten en drinken. Speciaal voor jou hebben wij voor slechts € 17,50 een paar mooie 'YIMBY Ontdek Pakketten' samengesteld. 

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Yes In my backyard 2024

17 t/m 20 mei en 24 t/m 26 mei

Festivalhart in het Victoriepark

Yes in my backyard is het festivalhart van Karavaan Festival en het heerlijke festival met theater en muziek van Karavaan en Podium Victorie! Het Alkmaarse Victoriepark is the place to be van 17 t/m 20 en 24 t/m 26 mei. Op dit festivalhart van Karavaan kom je voor tentjestheater, live concerten, straattheater, terrassen aan het water met de lekkerste drankjes en foodtrucks en nog veel meer!

Lees verder
theater langs het Alkmaars kanaal
foto: Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen