Karavaan op Showman’s Fair Alkmaar

Een verrassend festivalavontuur in de Alkmaarderhout

Tentjestheater

Drie dagen lang theater, muziek, cabaret, dans, film en bijzondere acts in het sfeervolle decor van de Alkmaarderhout. Een verrassend festivalavontuur voor jong en oud, geheel coronaproof. Laat je meevoeren in de wereld van Showman’s Fair voor een cultureel spektakel, met optimale beleving van de optredens via hoofdtelefoons. Met ook deze edities weer buitengewoon tentjestheater van Karavaan, vier verschillende! Komt dat zien, komt dat zien!


Programma van Karavaan: 'Held in blauw'

‘Held in blauw’ beleef je in het lunchblok 12:00 – 14:00 op vrijdag 20 augustus

Helden. We kennen ze allemaal. Maar hoe word je een held? Kies je daar zelf voor of zetten anderen je op die sokkel?

In deze kleinkunstsolo gaat Frédérique Arnold op zoek naar haar fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië. Held in Blauw is een solo over cassettebandjes, alles vieren, huilen zoals Bridget Jones en wat Brabantse nuchterheid. Maar bovenal is dit een eerlijke zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad en de effecten daarvan op jezelf.

 

Foto: Anne van Zantwijk
Programma van Karavaan: 'Het Nieuwe Geloof'

‘Het Nieuwe Geloof’ beleef je in het dinerblok 18:00 – 21:00 op zaterdag 21 augustus

Muziektheatermaker Maarten Hopman gaat in een wervelende moderne mis vol muziek, rituelen en verhalen op zoek naar ‘Het nieuwe geloof’. Eentje die het broze vertrouwen in elkaar weer een beetje kan herstellen. Een geloof dat boven onze bubbels uitstijgt, en een geloof dat hoopvolle inzichten kan bieden in verwarrende tijden. Wees welkom!

Programma van Karavaan: 'Samenkomst in positieve sfeer'

‘Samenkomst in positieve sfeer’ beleef je late night 22:00 – 0:00 op zaterdag 21 augustus

In Samenkomst in positieve sfeer proberen twee vrienden, Leon en Lilou, zich het gevoel van feest te herinneren. In het glinsterende licht van een discobal vinden ze zichzelf terug in een polonaise belangrijke vragen. Waarom feesten we? Hoe essentieel is feest voor het bestaan? En is een vis een goed verjaardagscadeau? Een luchtig filosofische voorstelling waarin feest wordt beschouwd voor wat het is: leeg en oppervlakkig, maar daarom juist zo lekker!

Foto: Randa Peters
Programma van Karavaan: 'Vinkenoog'

‘Vinkenoog’ beleef je in het dinerblok 18:00-21:00 op zondag 22 augustus

Na hun voorstellingen over de Amerikaanse Beatpoet Allen GINSBERG en de Sint-Petersburgse wereldburger Joseph BRODSKY zoeken De Poezieboys (Jos Nargy & Joep Hendrikx) het dichterbij huis. Zij duiken in de verlichte wereld van hun Nederlandse lievelingsdichter, de enfant terrible van de Nederlandse poëzie, de godfather van de orale poëzie, de zelfbenoemde ‘dichter des vaderlands’, kosmopoliet en vrijetijdsbesteder: Simon Vinkenoog! Omdat de wereld wel wat VINKENOOG kan gebruiken! VINKENOOG is een muzikale, kosmische, poëtische ode aan het leven en werk van Simon Vinkenoog.

Credits

Met: Maarten Hopman, Frederique Arnold, Stichting Moskou, De Poezieboys

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen