Lichtvolk

Een lichtkunstwerk en een performance ineen

Lichtkunst

Aangekomen in het Victoriepark word je welkom geheten door het Lichtvolk. Het eigenzinnige volkje houdt zich al dansend bezig met het verlichten van het park, het verlichten van de boomkruinen en het verlichten van jouw pad. Alsof ze dat al jarenlang doen, daar in het park.


Over Alkmaar Light Festival

Alkmaar is een gloednieuw festival rijker. Op 2 en 3 oktober word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival. Uiteraard coronaproof.

Een buitengewone wandelroute leid je langs de mooiste gracht van Alkmaar en via de Kooltuin naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons. Aangekomen in het Victoriepark waan je je in een nieuwe wereld waar je welkom wordt geheten door het Lichtvolk, een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park wordt je verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt het IJkgebouw tot leven met speciale videomapping. 
Het belooft een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden!

Credits

Kunstenaar: Wybe de Haan | Kostuum: Indi Kemper | Alkmaar Light Festival is een festival van: Karavaan, Hart van Alkmaar, Lions Alkmaar, IHMS (International Holland Music Sessions) | In samenwerking met: IJkgebouw | Met dank aan: Provincie Noord-Holland, Victoriefonds, Alkmaar Maakt Het, MTS Audiovisueel, Johan Vonk

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen