Life, Actually

Een ultieme romantische komedie

Foto: Bas de Brouwer

Theater

Na afloop van een romantische komedie ontmoeten een man en een vrouw elkaar in de foyer van het theater. Tijdens hun absurde dialoog over het genre raken ze er zelf in verstrikt. Dit is een romcom over een romcom na een romcom.


De romcom belooft dat liefde het antwoord is op alles. Dat je soulmate zomaar in je schoot kan vallen, met als enige voorwaarde een minimale emotionele (en soms uiterlijke) transformatie. Wat een belofte! Wat een vooruitzicht! Wat nou als we in onze samenleving de zoetsappigheid van de romantische komedie beschouwen als een radicaal potentieel? Als medicijn tegen de polarisatie? Wat als we ervoor kiezen te geloven in de alomvertegenwoordigheid van liefde en zo ons cynisme verzachten? Zou de wereld daar een betere plek van kunnen worden?

 

Welkom dus bij de romantische komedie. Het genre dat verguisd wordt, maar waar stiekem iedereen van smult. Net zoals met junkfood. We weten dat het niet voedzaam is, maar wat smaakt die guilty pleasure heerlijk!

OVER DE MAKERS

Romy en Thomas leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht. Samen vormen ze STEL, naar hun gelijknamige debuutvoorstelling. STEL schrijft, maakt en speelt voorstellingen waarin het banale gebabbel centraal staat.

In de pers

"Gedurende de voorstelling ga je van de personages houden, en hoop je daadwerkelijk dat ze elkaar vinden."

Theaterkrant

"Life actually laat je lachen en zet je aan het denken! Hulde aan de radicale zachtheid! Hulde aan de romcom!"

bezoeker

Credits

Van: STEL | Tekst, concept en spel: Thomas Claessens, Romy Moons | Eindregie: Daniël ’t Hoen | Licht- en decorontwerp: Scott Robin Jun | In coproductie met: Werkplaats Walhalla | Met dank aan: De Brakke Grond, Sanne Vanderbruggen, Sarah Moeremans, Fie Revet

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen