Lourdes

Ik ben dik en eenzaam, kom naar mijn solo. Het wordt facking vet

Foto: Vivian Camphuijsen

Theater

"Het bidden naar Maria is allang voorbij. Tegenwoordig kniel ik alleen nog maar voor mijn tv. Ik kijk huilend Say yes to the dress en smeek Randy of hij mij alsjeblieft zo’n gezellige Amerikaan langs stuurt, maar het enige dat ik krijg is een satisfyer pro 2 van mijn vriendinnen en domme tinder berichten met ‘wil je neuken vanavond'.”


Bernadette staat met een kater, na een avond Netflix en chill, onder de douche. Ze mijmert tegen haar badkamerplanten over de ingevingen van haar avond tot er plots een lichtblauw licht verschijnt. Bernadette’s eenzame bestaat wordt opgeschud door een wonder. In haar zoektocht naar betekenis in het onverklaarbare wordt het duidelijk dat niemand zit te wachten op een alleenstaande vrouw met waanideeën.

Over de makers

Club Lam bestaat uit Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Çekin Satijn. In 2018 bundelden ze de krachten vanuit de ambitie een nieuw vrouwelijk perspectief te brengen in het theater, op tv en ‘de socials’.

Op humo­ris­ti­sche manier pakken zij cliché­beelden van historische vrou­wen­fi­guren hardhandig aan. Met het spelen van nieuw repertoire doorspekt met maat­schap­pij­kri­tiek, ontdoen de drie vrouwen van Club Lam zich van de male gaze en laten de vrouwelijke personages voor een keer zelf aan het woord.

‘Lourdes’ is een solo-voorstelling van Ella Kamerbeek.

In de pers

"Club Lam serveert serieuze kost, die hoogst vermakelijk wordt opgediend"

★ ★ ★ ★  De Volkskrant

"KRACHTIG VROUWELIJK ANTWOORD OP NABOKOV"

Theaterkrant

Credits

Van: Club Lam | Spel : Ella Kamerbeek | Tekst: Marloes IJpelaar | Fotografie: Vivian Camphuysen | Dramaturgie: Ayla Çekin Satijn | Eindregie: Deniz Campinar | Styling: Julia Suyker | Grafische vormgeving: Renee Mes | PR en Marketing: Brecht de Backer en Sze Man Ho | Kunstenaar: Noor Houtakkers | Zakelijke leiding: Marloes IJpelaar

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Voordeelticket Tentjestheater in het park

2 superleuke tentjestheatervoorstellingen en een drankje op het bruisende festivalhart
26 mei t/m 6 juni

Op YES IN MY BACKYARD, het festivalhart van Karavaan in het groene Victoriepark in Alkmaar, staan verschillende theatertentjes waar elke twee dagen andere voorstellingen te beleven zijn. In de gezellige tentjes zit je dicht op de acteurs en zie je korte toffe voorstellingen. Schuif aan in deze kleine huiskamers van theatermakers!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Cart