Meral

Een klankkast vol verhalen

Meral, vrouw met hoofddoek laat object zien

Beeldend theater

|

Theatrale installatie

Meral is verhuisd naar een verpleeghuis, gelukkig met enkele medebewoners die ze kan verstaan, maar zonder haar dochter om ieder woord van haar te vertalen. Een nieuw thuis maken: hoe doe je dat?


Meral is verhuisd. Ze moest wel. In de nieuwe kamer van deze Nederlandse senior met Turkse achtergrond mag het publiek komen kijken en luisteren naar haar belevingen. Hoe hield zij zich vroeger staande in Nederland, zonder de taal te kennen? En hoe is dat nu voor haar?

Hoogleraar Taalcultuur in Limburg Leonie Cornips & cultureel antropologe Jolien Makkinga onderzochten hoe het spreken van dialect van invloed kan zijn op je gevoelens van welzijn bij ouderen. Jolien sprak voor dit onderzoek met de bewoners van een zorgcentrum. Kan het spreken van eigen taal, je gevoel van autonomie beรฏnvloeden?

Open de kastdeur van Meral

Stichting Laudio heeft een speciale kamer voor jou ingericht om dat eens te komen ervaren. Daar wandel je letterlijk in een Turkse klankkast. Wie een kastdeur opent, hoort Meral spreken. In haar eigen taal: daarin voelt Meral zich thuis. En voor wie geen Turks verstaat, geen probleem, de dochter van Meral helpt je graag.

Credits

Van: Stichting Laudio

Gerelateerde festivals

Volbloeiers

12 juli

Theaterfestival waar je nooit te oud voor bent

In het prachtige park van de buitenplaats Akerendam ontstaat er een terrein vol locatietheater, live muziek, doe-activiteiten en meer! Dit is het leukste uitje van het jaar

Lees verder
Volbloeiers: vrouw in pak met als hoofd een prachtige rode bloem

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen