Move the city

Een zomerfestival in Alkmaar met voorstellingen, muziek, workshops en meer!

Expositie

|

Theater

Heel cultureel Alkmaar bundelt haar krachten voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen.


Zelfprotretten van Overdie

Karavaan en Brecht Hermans gaan op pad in Overdie. Op 5 ontmoetingsplekken tekenen theatermaker Brecht en beeldend kunstenaar Hans, samen met bewoners en bezoekers op meubels en verzamelen verhalen over de plekken, de mensen en Overdie.

Hans tekent samen met hen op meubels en voorwerpen van de plekken en Brecht verzamelt intussen verhalen en maakt geschreven portretten van de wijk.

Tijdens Move the City worden op zaterdag en zondag de Zelfportretten van Overdie getoond in een levende expositie in de wijk.

Openingstijden MOVE THE CITY (nog niet definitief):
Vrijdag 5 juli 18:00 – 22:00
Zaterdag 6 juli 13:00 – 22:00
Zondag 7 juli 11:00 – 17:00

Kijk voor meer informatie op MOVE THE CITY

Over de maker

Brecht Hermans is een Belgische theatermaker, die in 2016 onderdeel was van de Winterkaravaan, het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Hij studeerde Theaterwetenschappen in Gent en Utrecht en Podiumtechnieken in Brussel. In België maakte en speelde hij bij de collectieven Oortocht, De Constanten en De Stokerij, en de afgelopen vijf jaar werkte hij voor het inclusieve Theater Babel Rotterdam. Zijn voorstelling ‘De Karamazovs’ speelde o in de meetingspace van Karavaan op de Laat en won de Spirit of the Fringe award in Parijs. Brecht was in 2022 te zien tijdens Yes In My BackYard met de voorstelling ‘Ik moet u iets vertellen’ en in 2023 regisseerde hij ‘En wat doe jij’ voor het Karavaan Festival.

MOVE THE CITY is een nieuw festival van Karavaan, Theater de Vest, het Filmhuis, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, de Kunstuitleen en Artiance, centrum voor de Kunsten.

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen