Move the City

Een splinternieuw festival in Alkmaar

Kinder- en familietheater

Er komt een splinternieuw festival in Alkmaar: MOVE THE CITY. In dit jaarlijks terugkerende festival bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen.


MOVE THE CITY is een zomerfestival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. Dit jaar gaat het festival een eerste ontmoeting aan met De Mare. Deze pilot-versie vindt plaats van 8 t/m 10 juli 2022.

Met MOVE THE CITY kun je lekker meedoen of gewoon kijken en er is programma voor jong en oud. Deze pilot-versie kun je onder andere proeven aan circus, korte familievoorstellingen, huiskamertours met muzikale verrassingen, een vertelling gebaseerd op Rembrandtโ€™s schilderij De Vaandeldrager, kleine exposities en kinderworkshops.

De eerste aanzet van MOVE THE CITY is 8 t/m 10 juli in winkelcentrum De Mare. Vrijdag 8 juli van 18:00 โ€“ 22:00, zaterdag 9 en zondag 10 juli van 12:00 โ€“ 18:00.
MOVE THE CITY is gratis toegankelijk, voor sommige onderdelen betaal je een kleine prijs. Info en tickets opย movethecity.nl. MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance. En wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.

Volg ons op social media!

tickets

Cart