BIJBELSE BOEREN

Visueel muziektheaterritueel over hoop op het platteland

Keith Montgomery

Muziektheater

Opeens rijdt een priester de kerk binnen op een brommer? In een hysterische beleving wordt invulling gezocht naar een ritueel anno nu. Om stil te staan bij het (niet) goddelijke. Je mag bidden met je ogen open!


De kerken buiten de biblebelt zijn leeggelopen. Waar moeten we nog heen als we zoeken naar zingeving en bovenal hoop? Juist nu, in de schimmige tijden op het platteland. 

Want zo gewoon het vroeger was dat God bestaat en er leven is na de dood; de wereld op het platteland én de wereld daarbuiten is in transitie. Een theatrale ervaring die aanzet tot gesprek.

P.s.  Tijdens deze dienst is de McHostie aan te raden, en biechten kan in de BoerenBurgerBiecht (BBB). Amen.

BIJBELSE BOEREN is het eerste deel van het drieluik BOER&LAND wat de Noordhollandse Plattelandscultuur onder de loep neemt. Want als we denken aan Nederland over 100 jaar, hoeveel platteland is er dan nog over? 

Over de maker

Theatermaker en performer Rubin van Gent studeerde in 2019 af aan de bachelor Muziektheater op de ArtEZ Hogeschool van de Kunsten in Arnhem, was in 2021 onderdeel van de Winterkaravaan met SAY YES TO THE MESS, en is sindsdien als maker nauw verbonden aan de Karavaan.

Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, Alkmaar Maakt het, TAQA cultuurfonds.

Credits

Concept en performance: Rubin van Gent | Coach: Anna Nijenhuis | Muzikaal producer: Ischa Heijnen | Dramaturgie: Laura Simonse | Productie: Manon Bek | Uitvoerend producent: Karavaan | Met dank aan: Titus Duitshof, Marius Braamse, Job van der Burg, Inge van den Hout, Tineke Molenaar, Henk de Haas (ITA)

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen