De Laatste Boom

Theatraal muziektheater op landgoed Ter Coulster

Muziektheater

We schrijven het jaar 3523. Het Ter Coulster bier bestaat nog steeds en wordt evenals de Koning van de Weide gekoesterd. Bij aankomst op dit laatste stukje natuur ben je getuige van het grandioze, jaarlijkse ritueel.


De Grutto, symbool van dé natuur, heeft haar nest gebouwd op het groene landgoed. In afwachting van het broedritueel heeft het plukje mensen dat er nog is het nest aangemerkt als hoogste prioriteit en te bewaken erfgoed. In deze feestvreugde worden de tradities van toen en de natuur van nu tegen elkaar afgewogen.

Landgoed Ter Coulster meer dan 600 jaar oud

Ter ere van dit eeuwenoude landgoed en de gedachte over dit landgoed voor de toekomst maken derdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater een apocalyptisch-satirische muziektheater voorstelling over de verre, verre toekomst van de mensheid.

Op 13 mei verschijnt er een boek over deze ruimt 600-jarige geschiedenis. Daarin lees je de roerige historie van het kasteel, de vele boerderijen en de kleurrijke en invloedrijke, veelal adellijke, families die vanaf 1400 eigenaar waren. Deze families hadden weer connecties met belangrijke personen uit de geschiedenis zoals bijvoorbeeld: de graven van Holland, van Oldenbarnevelt, Johan de Wit, Vondel en Erasmus. Het boek is ook te koop na afloop van de voorstelling (alsook het Ter Coulster bier).

Over de makers

Joeri Heegstra is schrijver en regisseur. Hij maakte afgelopen jaren verschillende voorstellingen over de klimaatcrisis, zoals Power bij Likeminds, een monoloog voor een 18-jarige klimaatactivist, en Horizon met zijn eigen theatergroep Opening Statement. Ook werkte hij afgelopen november met studenten van ArtEZ Muziektheater aan Doomscroller, een onderzoek naar doemdenken, heavy metal en sociale puberangst.
De interdisciplinaire Muziektheateropleiding van ArtEZ leidt eigenzinnige theatermakers van de toekomst op. Makers die denken en werken vanuit muziek en zich verhouden tot de wereld dichtbij en ver weg.
Karavaan werkt sinds 2019 samen met ArtEZ Muziektheater. Een samenwerking die een aantal spannende locatievoorstellingen heeft opgeleverd waaronder Duinland (2019), Trek (2021), Tot Hier (2022). 

Credits

Regie: Joeri Heegstra | Van en met: Jip Verwegen, Eveline Baçe, Soleil Reichardt, Felix Draisma, Esmee Baerts, Daan Timmerman, Meike Gunneman, Wannes Aelbrecht, Mees Smits, Steven van Oudshoorn, Jules Christopher | Productie: Heleen Kalkman

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Gerelateerd nieuws

BACKSTAGE BIJ: DE LAATSTE BOOM

Derdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater maken een apocalyptisch-satirische muziektheater voorstelling over de verre, verre toekomst van de mensheid op Landgoed Ter Coulster. Een landgoed dat al 600 jaar bestaat. Wij mochten bij de repetities aanwezig zijn.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen