Ningen

Dansstuk over hoe de mens zich staande houdt in een woelige wereld

Foto:Keith Montgomery

Dans

Laat je meenemen naar een leegstaande loods en meevoeren door vier verschillende, jonge dansers. Onder leiding van dansmaker Gerinio Triebel nemen zij met dans, muziek en spoken word de effecten van de pandemie op de mens onder de loep.


Vanuit hun eigen achtergronden en ervaringen geven zij hun perspectief en vertellen ze hun verhaal. Ningen is geïnspireerd op het album ‘MENS’ van Wende Snijders.
Leuk weetje: ‘Ningen’ is ‘mens’ in het Japans, maar ook ‘niemand’ in het Portugees

Deze voorstelling is onderdeel van het arrangement Attitude. Attitude is een expeditie waarbij je 3 voorstellingen ziet en zomers eten en drinken onderdeel zijn van je ochtend of middag uitje. De voorstelling is alleen als arrangement te bestellen.

Kijk hier naar alle voorstellingen.

Over de makers

Gerinio studeerde Urban Contemporary Dance aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na zijn afstuderen in 2020 wilde hij zich verder ontwikkelen en besloot sociologie te gaan studeren. Hiermee wil hij inhoudelijk meer achtergronden en gewicht kunnen geven aan de sociaal-maatschappelijke thema’s die een belangrijke rol spelen in zijn werk.

Credits

Dansmaker: Gerinio Triebel | Dansers: Amber Smits, Gerinio Triebel, Romy Reckers, Giovanni van Gom | Artistiek coach: Manu van Kersbergen | Met dank aan: Aad Stam, Stam Transport Schermerhorn | Creatief producent:: Karavaan

Gerelateerde arrangementen

premiere
uitverkocht

Attitude

Een avontuurlijke dorpsexpeditie met 3 voorstellingen en lekker eten
2 t/m 6 juni

Laat je verwelkomen in het pop-up meetingpoint, struin met ons door het dorp, drink zomerbier en kom eten aan lange tafels in de prachtige Grote Kerk in Schermerhorn. Maar bovenal: ontdek theaterpareltjes van jonge theatermakers!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2022

26 mei t/m 6 jun

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 26 mei t/m 6 juni in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus en meer voor de hele familie en elke avond een steengoed concert.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen