P.S. Ik schrijf je

Muziektheater over het verdwijnen van de brief

Foto: Bart Grietens

Muziektheater

De brief wordt bedreigd en gaat underground in een leegstaande parkeergarage. Daal met &de Carvalho af en herontdek de brief. Archiefmateriaal komt tot leven en Monteverdi klonk nog nooit zo ondergronds. Laat je dragen door onderaardse klanken en suis met ons langs het beleg van Alkmaar, flessenpost en misschien wel het ultieme: de liefdesbrief.


De brief verandert langzaam in een bedreigde diersoort. Brievenbussen verdwijnen, postbodes worden pakketbezorgers. Waar vroeger je hart sneller ging kloppen van een plof op de mat veren we nu op bij de ping van het zoveelste appje. Maar wat verliezen we nu eigenlijk? Wat zegt de manier waarop we communiceren over ons? Je weet niet wat je hebt tot je het kwijt bent, zo ook bij de brief.

Van ontroerend persoonlijk tot grootse geschiedenis – we gaan op zoek naar bekende en minder bekende verhalen. Ontdek wat brieven ons kunnen vertellen over het verborgen verleden van Alkmaar. Samen met schrijvers Jet Steinz, Simon Garfield, archiefmedewerker van het regionaal archief Marc Alphenaar en Alkmaarse postbodes ontdekt Anne Roos Rosa de Carvalho welke brieven wij niet mogen vergeten.

Over de makers

&de Carvalho is de nieuwe naam voor theatermaker/artistiek leider Anne Roos Rosa de Carvalho, geluidskunstenaar Fedde ten Berge en creatief producent Marieke Buytenhuijs. Anne werkte als nieuwe maker onder de vleugels van Karavaan. Ze maakte o.a. de
succesvolle voorstellingen Luchtbespiegelingen en Het Land van Nooit.

In de pers

"Over Avรฉ: De Carvalho is een maker die het ideaal vervult: ze is รฉn oorspronkelijk รฉn ze stelt hoge eisen aan zichzelf. Daarvan is de toeschouwer getuige."

★ ★ ★ ★  Theaterkrant

"Mooie projecties en belichting die tezamen het perspectief op maat van het verhaal snijden, ondersteund met passende vette beats en luchtigheid en goed gespeeld.""

Publieksreactie

Credits

Concept, tekst, spel, piano, zang: Anne Roos Rosa de Carvalho | Spel: Sofieke de Kater | Geluidscompositie, live impro en instrumentontwerp: Fedde ten Berge | Eindregie: Ria Marks | Videokunst: Okke van Breemen | Advies en aanleveren content: Jet Steinz, Marc Alphenaar, PostNL | Productie en communicatie: Marieke Buytenhuijs | Productie Assistentie: Wesley van Steenbergen | Een productie van: Stichting &de Carvalho | Co-producent: Karavaan | Met dank aan: Alkmaar Maakt Het, Victoriefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2022

26 mei t/m 6 jun

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 26 mei t/m 6 juni in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus en meer voor de hele familie en elke avond een steengoed concert.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen