PUT

Een fysieke voorstelling over bouwvakkers

Scenefoto PUT
Moon Saris

Theater

Wie zijn de mannen die we vaag registeren als we ‘s ochtends naar ons werk toe fietsen? De mannen die boerend liters koffie weggieten in een keet vol posters van naakte vrouwen? De mensen die de huizen waarin wij wonen hebben gebouwd?


We volgen de pauzerituelen van drie bouwvakkers in en rondom hun bouwkeet. Opwarmmaaltijden boerenkool, gesprekken over cementmolens of vakantieplannen en een radio die non-stop hitjes van Tino Martin speelt.
Tot op een dag een toevallige voorbijganger op de deur van de bouwkeet klopt. De buitenwereld komt als een wervelwind de keet binnen gestormd en de bouwvakkers worden gedwongen zich tot hun eigen clichés te verhouden.

Wat doet de maatschappelijke blik op een beroepsgroep met een individu? En in hoeverre bepaalt je beroep wie je bent?

Over de makers

Tenue Continu bestaat uit Niels van Heijningen, Luna Joosten, Emile Rogissart, Pien Trieling en Dagmar Ketelaers. Ze vormen een collectief dat beeldend theater op locatie maakt. In hun werk verdiepen ze zich telkens in een onderbelichte beroepsgroep, waarmee ze hopen een brug te slaan tussen verschillende groepen in de samenleving. Eerder maakten ze de voorstelling Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving voor Winterkaravaan, over brandweerlieden. 

met dank aan: Janivo Stichting, Alkmaar Maakt Het en Marcel Trieling Bouwbedrijf, Bouwcentrum Filippo Beverwijk, Bouwmensen, Kesselaar & Zn, Timmerfabriek Duiveman

In de pers

"Tenue Continu combineert een groot gevoel voor (fysieke) humor met een esthetische beeldtaal, waarin licht, rook en bladblazers hele apocalypsen doen vermoeden."

Theaterkrant, Sander Janssens

"Met soms enigszins absurdistische invalshoeken, één van de spelers ligt lange tijd als baksteen op het speelvlak, beeldend fysiek spel en een leuke speling met geluid is Put een genot om naar te kijken."

Theaterkrant

Credits

Concept & spel: Dagmar Ketelaers, Emile Rogissart, Niels van Heijningen, Pien Trieling | Concept & regie: Luna Joosten | Partners: BPD, Alkmaars Kanaal

Gerelateerde arrangementen

Varen over Alkmaars Kanaal
yimby publiek voor blauwe hemel tent
Road to Nowhere muzikanten voor een container
uitverkocht

VAREN – WANDELEN – THEATER LANGS HET ALKMAARS KANAAL

Theater en boottocht inclusief een borrel aan boord en toegang tot het festivalhart!
17 t/m 26 mei

Een compleet uitje dat je meeneemt naar bouwvakkers, bouwkavels en het verlangen naar een eigen huis. We varen over het Alkmaars kanaal, wandelen over het voormalige Jaagpad en zien onderweg twee locatietheatervoorstellingen. Met de hilarische voorstelling PUT en muziektheater Road to Nowhere aan het water. O ja, je krijgt in je boot een borrelpakket mee en na afloop kun je nog gezellig het festivalhart bezoeken! Stap je lekker in met je vrienden?

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen