Qinhuai Street Nanjing

Werk van het lichtkunstfestival Glow

Vier monumentale Chinese lantaarns staan er aan de waterkant van het Victoriepark. Kunstenaar Gu Yeliang is afkomstig uit Qinhuai District in Nanjing in Oost-China. Gu Yeliang beheerst, als een van de weinige Chinese kunstenaars, de eeuwenoude techniek van de bijzondere ‘Lanterns’. Al meer dan 400 jaar kenmerken deze lantaarns het begin van de lente in China. De lantaarns zitten vol symboliek.


Lantaarnfestival in China

Naast de vele bijzondere lantaarns is Yeliang ook gespecialiseerd in sculpturen, objecten en openbare ruimtes. Zijn werken reisden de hele wereld over en waren te zien in o.a. Parijs, Londen en Montreal. Yeliang is hoofdcurator van het Qinhuai Lantern Festival in Nanjing. Een jaarlijks event en het oudste lantaarnfestival in China.

Credits

Kunstenaar: Gu Yeliang

Gerelateerde festivals

Alkmaar Light Festival

2 & 3 oktober

Buitengewone lichtkunst in het Victoriepark

Alkmaar Light Festival is een nieuw festival met videokunst en lichtsculpturen voor een nieuwsgierig publiek. Met werk van (jonge) licht- en videokunstenaars transformeert het Victoriepark in een aanstekelijke trekpleister: een ontmoetingsplek voor schoonheid en verbeeldingskracht.

Lees verder
Foto: Emil de Jong, Bewerking: Mischa Pranger

Nieuws over deze voorstelling

Foto: Emil de Jong, Bewerking: Mischa Pranger

ALKMAAR LIGHT FESTIVAL: NIEUW LICHTKUNSTFESTIVAL IN VICTORIEPARK ALKMAAR

Er komt een buitengewoon lichtkunstfestival in het Victoriepark: Alkmaar Light Festival. Op 27 en 28 maart kan publiek door het hele park genieten van vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, muziekperformances, gezellige vuurtjes en warme drankjes.

Lees verder

Volg ons op social media!