Qinhuai Street Nanjing

Werk van het lichtkunstfestival Glow

Lichtkunst

Vier monumentale Chinese lantaarns staan er aan de waterkant van het Victoriepark. Kunstenaar Gu Yeliang is afkomstig uit Qinhuai District in Nanjing in Oost-China. Gu Yeliang beheerst, als een van de weinige Chinese kunstenaars, de eeuwenoude techniek van de bijzondere ‘Lanterns’. Al meer dan 400 jaar kenmerken deze lantaarns het begin van de lente in China. De lantaarns zitten vol symboliek.


Lantaarnfestival in China

Naast de vele bijzondere lantaarns is Yeliang ook gespecialiseerd in sculpturen, objecten en openbare ruimtes. Zijn werken reisden de hele wereld over en waren te zien in o.a. Parijs, Londen en Montreal. Yeliang is hoofdcurator van het Qinhuai Lantern Festival in Nanjing. Een jaarlijks event en het oudste lantaarnfestival in China.

Over Alkmaar Light Festival

Alkmaar is een gloednieuw festival rijker. Op 2 en 3 oktober word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival. Uiteraard coronaproof.

Een buitengewone wandelroute leid je langs de mooiste gracht van Alkmaar en via de Kooltuin naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons. Aangekomen in het Victoriepark waan je je in een nieuwe wereld waar je welkom wordt geheten door het Lichtvolk, een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park wordt je verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt het IJkgebouw tot leven met speciale videomapping. 
Het belooft een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden!

Credits

Kunstenaar: Gu Yeliang | Alkmaar Light Festival is een festival van: Karavaan, Lions Alkmaar, Hart van Alkmaar | In samenwerking met: IJkgebouw, IHMS (International Holland Music Sessions) | Met dank aan: Provincie Noord-Holland, Victoriefonds, Alkmaar Maakt Het, MTS Audiovisueel

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen