Recht op de hemel

Rauwe en radicale theaterbewerking van Vondel's Lucifer

Foto: Auke Oosthoek

Volg je ons mee de bossen in? Dieper en dieper. Tot we belanden in de bouwput van onze hemel op aarde. Temidden van een machtsvacuüm ontketent zich een tragedie over de spanning tussen het opgeven van je privileges en het opkomen voor je eigen recht.


Na het plotselinge overlijden van God, storten de engelen ter aarde in een wildernis zonder wetten en regels. In deze modderige maatschappij moeten ze zich schikken naar de menselijke maat. Waar heb je nog recht op als de goddelijke orde is weggevallen? En hoe ver ga je om dit te verdedigen? Te midden van bomen en graafmachines wordt met grof geweld een schijnheilige revolutie uitgevochten.


‘Recht op de hemel’ is een rauwe en radicale bewerking van Vondel’s beroemde voorstelling Lucifer. Eerder maakte BLAUWDRUK al een bewerking van de Vondelklassieker Gijsbrecht van Aemstel. ‘Recht op de Hemel’ is het tweede deel van de Privilege Trilogie van BLAUWDRUK.


Over de maker

Collectief BLAUWDRUK bestaat uit acteurs Bram Walter, Tijn Panis en Romijn Scholten. Ze studeerden alledrie in 2020 af aan de Arnhemse Toneelschool. Ze hebben een fascinatie voor de incomplete, prachtig zielige mens, waarbij ze graag vertrekken vanuit de literatuur. In de zomer van 2020 maakten en speelden ze in het Amsterdamse Bostheater hun eerste voorstelling Ik hoop op zegen, een drijf-in-waterfiets-voorstelling en bewerking van de toneelklassieker Gijsbrecht van Aemstel van Vondel. Voor de Winterkaravaan maakten ze Hikikomori, waarbij ze vertrekken vanuit de Odyssee van Homerus. Nu is hun tweede Vondelbewerking aan de beurt: Recht op de hemel


Credits

Van: Collectief Blauwdruk | Concept, tekst en spel: Tijn Panis, Bram Walter, Romijn Scholten | Eindregie: Matthijs IJgosse | Visagie: Jip Smit | Met dank aan: Amsterdamse Bostheater

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival in regio Groot Alkmaar. Van boerderijen tot monumenten en van het strand tot aan een zomers festivalhart in het Victoriepark Alkmaar. Karavaan verrast je weer met 10 dagen lang buitengewoon theater! Kaartverkoop vanaf 1 juli.

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren
Met dank aan

Volg ons op social media!