Recht op de hemel

Een absurde en humoristische kijk op Vondel's Lucifer op aarde

Foto: Michiel Landeweerd

Theater

Volg je ons mee de bossen in? Dieper en dieper. Tot we belanden in de bouwput van onze hemel op aarde. Temidden van een machtsvacuüm ontketent zich een tragedie over de spanning tussen het opgeven van je privileges en het opkomen voor je eigen recht. Het vette theaterspel van drie getalenteerde acteurs laat je meteen in een andere wereld verdwijnen.


Heiloo, het heilige bos. Een open plek. Na het plotselinge overlijden van God, storten de engelen ter aarde in een wildernis zonder wetten en regels. In deze modderige maatschappij moeten ze zich schikken naar de menselijke maat. Waar heb je nog recht op als de goddelijke orde is weggevallen? En hoe ver ga je om dit te verdedigen? Te midden van bomen en graafmachines wordt met grof geweld een schijnheilige revolutie uitgevochten.

‘Recht op de hemel’ is een rauwe en radicale bewerking van Vondel’s beroemde voorstelling Lucifer.

Over de maker

Collectief BLAUWDRUK bestaat uit acteurs Bram Walter, Tijn Panis en Romijn Scholten. Ze studeerden alledrie in 2020 af aan de Arnhemse Toneelschool. Ze hebben een fascinatie voor de incomplete, prachtig zielige mens, waarbij ze graag vertrekken vanuit de literatuur. Eerder maakte BLAUWDRUK al een bewerking van de Vondelklassieker Gijsbrecht van Aemstel. ‘Recht op de Hemel’ is het tweede deel van de Privilege Trilogie van BLAUWDRUK.

Voor de Winterkaravaan maakten ze Hikikomori, waarbij ze vertrekken vanuit de Odyssee van Homerus.
Collectief BLAUWDRUK werkt de komende twee jaar als nieuwe maker onder begeleiding van Karavaan en Boslab. 

In de pers

"Collectief Blauwdruk maakt weergaloos toneel met Recht op de hemel"

Theaterkrant

Credits

Van: Collectief Blauwdruk | Concept, tekst en spel: Tijn Panis, Bram Walter, Romijn Scholten | Productie: Emma van Zandvoort | Eindregie: Matthijs IJgosse | Visagie: Jip Smit | Visagie-ontwerp: Nikki Kuis | Vleugels (kostuum): Trudy Hommel | Met dank aan: Amsterdamse Bostheater, Fonds Podiumkunsten, Janivo stichting, Olland Buisman 

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 6 t/m 15 augustus in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang locatietheater op buitengewone plekken: van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en van een radiopeilstation tot een landgoed. Vier je zomervakantie bij Karavaan!

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen