Samenkomst in positieve sfeer

Een liefdevolle ode aan de samenkomst

Foto: Randa Peters

Muziektheater

|

Tentjestheater

In Samenkomst in positieve sfeer proberen twee vrienden, Leon en Lilou, zich het gevoel van feest te herinneren. In het glinsterende licht van een discobal vinden ze zichzelf terug in een polonaise belangrijke vragen. Waarom feesten we? Hoe essentieel is feest voor het bestaan? En is een vis een goed verjaardagscadeau? Een luchtig filosofische voorstelling waarin feest wordt beschouwd voor wat het is: leeg en oppervlakkig, maar daarom juist zo lekker!


‘Samenkomst in positieve sfeer’ is een voorstelling over Salmari-vlekken op je witte shirt, vergeten tompoucen in een lege kantine en de zin van het leven. Maar bovenal een liefdevolle ode aan de samenkomst.  

Feest (het; o; meervoud: feesten)
(Populair en alomtegenwoordig fenomeen tot omstreeks 2020 n. Chr.)

1. Samenkomst in een positieve sfeer van een onbepaald aantal personen.
2. Tongen met een vreemde, een plakkerige bar, teleurstellende verjaardagen,   eindeloos lullen in het cafe, Gigi D’Agostino, ABBA, shoarma en sigaretten
3. Jezelf verliezen in een wazige wolk van muziek, alcohol en dansende mensen.

Is het moreel toegestaan, of zelfs noodzakelijk, om je verantwoordelijkheden af en toe volledig aan de kant te zetten?

Over de maker

In januari 2016 richtte Lilou Dekker Stichting Moskou op. Sindsdien maakte ze in samenwerking met een steeds wisselend ensemble meerdere (locatie)voorstellingen. Waaronder ‘Circus Reve’ en ‘Het Einde van Edward Lozinski’.

In de pers

"Grappige en rake bespiegelingen over de hang naar opwinding"

★ ★ ★  Volkskrant

"Dekker en Brill zijn sterke performers. Dekker en Brill slagen erin om je enorm te doen verlangen naar feesten tot je niet meer kunt."

Theaterkrant

Credits

Van: Stichting Moskou | Concept en tekst: Randa Peters, Leon Brill, Lilou Dekkers | Regie: Randa Peters | Spel: Lilou Dekkers, Leon Brill | Techniek: Mathisse Coornaert | Productie: Esmee Rendering | Zakelijke leiding: Marten Oosthoek

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2021

6 t/m 15 aug

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard – het heerlijke zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 6 t/m 15 augustus geniet je van steengoede concerten in het park, straattheater, hapjes, drankjes en meer. Blote voetjes in het gras, zon op je gezicht en ontspannen maar!

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen