Sobremesa

Intieme muziektheatervoorstelling aan tafel

Marlies Ruigrok - Scenebeeld van Sobremesa
Moon Saris

Muziektheater

|

Tentjestheater

Sobremesa is gebaseerd op de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur van het natafelen. Even niet aan de tijd denken. Schuif aan!


Schuif aan bij Sobremesa, een intieme voorstelling aan tafel. Geïnspireerd op één van de belangrijkste tradities van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur, namelijk die van de sobremesa: het uitgebreid natafelen zonder op de klok te kijken. De tafel is niet alleen een plek om te eten, het is een toevluchtsoord voor het vertellen van verhalen en voor het smeden van banden die de tijd weerstaan. Met slechts vijftien personen beleeft u deze muzikale theatervoorstelling.

Over de maker

Marlies Ruigrok is zangeres en theatermaker. Met haar afstudeervoorstelling AZUL (2019) won ze de Entreeprijs op Festival Boulevard. Haar voorstelling Zócalo (2021) maakte Marlies als onderdeel van de Winterkaravaan. Vorig jaar bracht ze haar debuut-EP Papel uit (2023) en ging ze succesvol in première met haar voorstelling De Kleur Oranje, in coproductie met Karavaan. Sobremesa is haar nieuwste voorstelling.

Met dank aan: Karavaan Festival, Yes In My BackYard, Lijm & Cultuur Delft

In de pers

"Haar veelzijdigheid, energie en talent maken Marlies als performer onontkoombaar en de poëzie en raakheid van haar teksten zijn prijzenswaardig"

Jury Entreeprijs, Festival Boulevard

"Ruigrok is een sterke theatrale persoonlijkheid en begenadigd zangeres. Ze weet met alle genres raad en is een genot om naar te luisteren"

Theaterkrant

Credits

Concept, spel en zang: Marlies Ruigrok | Regie: Ruut Weissman | (Lied)teksten: Antoine Uitdehaag, Marlies Ruigrok | Muziek: Marlies Ruigrok, Andreas Suntrop, Arend Niks | Drums, bas, synthesizer: Arend Niks | Gitaar, toetsen: Andreas Suntrop | Kostuums, tafelkleed: Carlijn Veurink

Gerelateerde arrangementen

Roi Soleil, op de foto Man met kroon in goud.
Scenefoto voorstelling All Inclusive met komisch tafereel
Foto So much more in life met Meisje in groen en een jongen in roze
uitverkocht

YIMBY Ontdek Pakket

Ontdek het festivalhart met twee voorstellingen en een drankje
17 mei t/m 26 mei

Kom naar YIMBY, het festivalhart van Karavaan, en beleef de gezellige festivalsfeer met o.a. theater, muziek en heerlijk eten en drinken. Speciaal voor jou hebben wij voor slechts € 17,50 een paar mooie 'YIMBY Ontdek Pakketten' samengesteld. 

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Yes In my backyard 2024

17 t/m 20 mei en 24 t/m 26 mei

Festivalhart in het Victoriepark

Yes in my backyard is het festivalhart van Karavaan Festival en het heerlijke festival met theater en muziek van Karavaan en Podium Victorie! Het Alkmaarse Victoriepark is the place to be van 17 t/m 20 en 24 t/m 26 mei. Op dit festivalhart van Karavaan kom je voor tentjestheater, live concerten, straattheater, terrassen aan het water met de lekkerste drankjes en foodtrucks en nog veel meer!

Lees verder
theater langs het Alkmaars kanaal
foto: Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen