Some Things UP

Lichtkunst over de luchtigheid van ballonnen

Studio Aldo Brinkhoff

Lichtkunst

Dit lichtkunstwerk gaat over de white cube en de figuurlijke luchtigheid van ballonnen. Op zoek naar iets speels in de kunstruimte voerde kunstenaar Aldo Brinkhoff verschillende ballonen-experimenten uit in de buitenlucht, het speelse resultaat zie je in de buitenlucht van het Victoriepark.


Over Alkmaar Light Festival

Alkmaar is een gloednieuw festival rijker. Op 2 en 3 oktober word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival. Uiteraard coronaproof.
Een buitengewone wandelroute leid je langs de mooiste gracht van Alkmaar en via de Kooltuin naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons. Aangekomen in het Victoriepark waan je je in een nieuwe wereld waar je welkom wordt geheten door het Lichtvolk, een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park wordt je verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt het IJkgebouw tot leven met speciale videomapping. 
Het belooft een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden!

Credits

Kunstenaar: Aldo Brinkhoff | Alkmaar Light Festival is een festival van: Karavaan, Hart van Alkmaar, Lions Alkmaar | In samenwerking met: IJkgebouw, IHMS (International Holland Music Sessions) | Met dank aan: Provincie Noord-Holland, Victoriefonds, Alkmaar Maakt Het, MTS Audiovisueel

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen