Springtij Makersdag

Alleen voor nieuwe (theater)makers

foto: Emil de Jong

Shop hier kennis, netwerk en best/worst practices. Praat met programmeurs, ontmoet mede-makers, leer over belangrijke onderwerpen en je buitelt aan het eind van de dag naar buiten met een vracht vol bagage die je in kunt zetten voor je werkpraktijk. Als maker kun je je hart ophalen bij Springtij. Leer van anderen en van elkaar. Natuurlijk is er veel ruimte voor ontmoeten, en eten! We sluiten de dag zelfs af met een bacchanaal. Check hieronder het programma. Dus, waar wacht je op? Zorg dat je erbij bent! Het ticket is inclusief lunch én diner!


Open Up! (in samenwerking met Platform Aanvang en ENT)

Een openhartig gesprek tussen makers, programmeurs en festival directeuren. Hoe kom je als jonge maker in contact met podia waar je wilt spelen?  Hoe kun je kiezen tussen bluffen en je kwetsbaar opstellen en kun je iemand stalken als die niet reageert?
Zijn er genoeg speelplekken, de juiste structuren en hoe is publiek daar aan verbonden? Wat zijn twijfels, drempels en onzekerheden van jonge makers? We gaan met elkaar het gesprek aan!

Deze programmeurs komen naar de Makersdag:
 Jonge Harten
 Oerol
 Delft Fringe Festival
– Over het IJ
 Frascati
– Schuur Haarlem

– Cafe Theater Festival
– Festival Cement
– Via ZUID
– Boslab
– Theater de Generator
– Theater Walhalla

Ontbijtje met ...

Je begint de dag met een ‘Ontbijtje met …’, waarbij je aan tafel schuift bij professionals in het werkveld, met croissantjes en koffie, om al je vragen te stellen. Op jullie wachten een aantal leuke mensen van diverse fondsen zoals het Fonds Podiumkunsten (over de nieuwe makers regeling), de Janivo Stichting en Alkmaar Maakt Het. Maar ook theaterrecensent Marijn Lems, die al je nieuwsgierige vragen wil beantwoorden. Programmeurs van bijvoorbeeld de Schuur. Maar ook iemand van de Kamer van Koophandel, een zakelijk leider, een programmeur, een marketeer.

Check dit alvast:
Marijn Lems – Recensent Theaterkrant/NRC
Matthia Jansen – Janivo Stichting
Claire Philips – Fonds Podiumkunsten (Nieuwe Makersregeling)
Thomas Royé – Creatief producent Via Rudophi
Lisette Brouwer – Marketeer Via Rudolphi
Martine van der Veen – Alkmaar Maakt Het! (projectsubsidie)
Ema Najetovic – Alkmaar Maakt Het!
Floor Cremers – Platform Aanvang
Marelie van Rongen – Directeur/programmeur Schuur

Theatercollege: hoe zit het eigenlijk?

Een kunstenplan is voor jou als maker bepalender dan je denkt. Wat is het kunstbeleid van nu en wat kunnen jullie verwachten voor de nabije toekomst?
Niemand minder dan Robbert van Heuven is jullie man! Hij is theaterjournalist, dramaturg en werkzaam bij de Raad van Cultuur en is expert op dit gebied. Hij neemt je in zijn college mee in de wereld van de podiumkunsten.

NETWERKEN, PROOSTEN EN SCHUIF AAN!

Makers sluiten de dag af met een groots bacchanaal, waarbij je aan lange tafels in een informele setting met elkaar kunt netwerken, ervaringen uitwisselen en bijkletsen.

Hendrik Walther

Tijdens deze work-in-progress wordt je meegenomen in een maakproces. Filius is een onderzoek van videokunstenaar en maker Hendrik Walter waarin nieuwe video-technieken een rol spelen. Een onderzoek naar het ‘zoon zijn’ en de communicatie met je ouders.

presentatie Collectief MAMM

Korte presentatie van het jonge dance collectief over de generatie “Nooitgenoeg”. Gedreven door het gevoel dat je het op jonge leeftijd al gemaakt moet hebben, willen we altijd meer. Soms gaat dit over de rug van een ander, maar vaak ook door samen te werken. Wij zijn de nieuwe generatie. We slaan de handen ineen, want we realiseren maar al te goed, als wij het niet doen, wie dan wel?

Tijdschema

11.00 – Ontbijtje met…
12.30 – Lunch
13.30 – Collectief MAMM
14.15 – Theatercollege: Hoe zit het eigenlijk?
15.00 – Pauze
15.30 – Hendrik Walther
16.00 – Open up!
17.30 – Bachanaal (diner)

Gerelateerde festivals

Springtij

23 t/m 25 febr

festival van en voor theatermakers van de toekomst

Springtij is een gloednieuw festival van en voor jonge theatermakers. Op het eerste Springtij festival tonen theatermakers die in het eerste half jaar in het nieuwe productiehuis van Karavaan (Makershuis Alkmaar) gewerkt hebben hun werk: dit varieert van volledige voorstellingen tot work-in-progress en onderzoekspresentaties.

Lees verder
Springtijd campagnebeeld
Mischa Pranger

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen