Springtij Makersdag

Alleen voor jonge (theater)makers

Shop hier kennis, netwerk en best/worst practices. Ontmoet je mede-makers, praat mee over belangrijke onderwerpen en je buitelt aan het eind van de dag naar buiten met een vracht vol bagage die je in kunt zetten voor je werkpraktijk. Als maker kun je je hart ophalen bij Springtij. Leer van anderen en van elkaar. Natuurlijk is er veel ruimte voor ontmoeten, en eten! We sluiten de dag zelfs af met een bacchanaal. Dus, waar wacht je op? Zorg dat je erbij bent! Het ticket is inclusief lunch én diner!


Ontbijtje met ...

Je begint de dag met een ‘Ontbijtje met …’, waarbij je aan tafel schuift bij professionals in het werkveld, met croissantjes en koffie, om al je vragen te stellen. Op jullie wachten een aantal leuke mensen van diverse fondsen zoals het Fonds Podiumkunsten (over de nieuwe makers regeling), de Janivo Stichting en Alkmaar Maakt Het. Maar ook theaterrecensent Marijn Lems, die al je nieuwsgierige vragen wil beantwoorden. Maar ook iemand van de Kamer van Koophandel, een zakelijk leider, een programmeur, een marketeer.

presentatie Collectief MAMM

Korte presentatie van het jonge urban dance collectief over de generatie “Nooitgenoeg”. Gedreven door het gevoel dat je het op jonge leeftijd al gemaakt moet hebben, willen we altijd meer. Soms gaat dit over de rug van een ander, maar vaak ook door samen te werken. Wij zijn de nieuwe generatie. We slaan de handen ineen, want we realiseren maar al te goed, als wij het niet doen, wie dan wel?

Theatercollege: hoe zit het eigenlijk?

De wereld van de podiumkunsten wordt bepaald door kunstbeleid. Hoe wordt dat bepaald? Wat is het kunstbeleid van nu en wat kunnen we verwachten voor de nabije toekomst?
Niemand minder dan Robbert van Heuven is jullie man! Hij is theaterjournalist, dramaturg en werkzaam bij de Raad van Cultuur en is expert op dit gebied. Hij neemt je in zijn college mee in de wereld van kunstbeleid.

Hendrik Walther

Tijdens deze work-in-progress wordt je meegenomen in een maakproces. Filius is een onderzoek van videokunstenaar en maker Hendrik Walter waarin nieuwe video-technieken een rol spelen. Een onderzoek naar het ‘zoon zijn’ en de communicatie met je ouders.

Open Up! (in samenwerking met Platform Aanvang en ENT)

Een open gesprek tussen makers, programmeurs en festival directeuren. Hoe kom je als jonge maker in contact met podia waar je wilt spelen?  Hoe kun je kiezen tussen bluffen en je kwetsbaar opstellen en kun je iemand stalken als die niet reageert?
Zijn er genoeg speelplekken, de juiste structuren en hoe is publiek daar aan verbonden? Wat zijn twijfels, drempels en onzekerheden van jonge makers? We gaan met elkaar het gesprek aan!

Tijdschema

11.00 – Ontbijtje met…
12.30 – Lunch
13.30 – Collectief MAMM
14.15 – Theatercollege: Hoe zit het eigenlijk?
15.00 – Pauze
15.30 – Hendrik Walther
16.00 – Open up!
17.30 – Bachanaal (diner)

Gerelateerde festivals

Springtij

23 t/m 25 febr

festival van en voor theatermakers van de toekomst

Springtij is een gloednieuw festival van en voor jonge theatermakers. Op het eerste Springtij festival tonen theatermakers die in het eerste half jaar in het nieuwe productiehuis van Karavaan (Makershuis Alkmaar) gewerkt hebben hun werk: dit varieert van volledige voorstellingen tot work-in-progress en onderzoekspresentaties.

Lees verder
Mischa Pranger

Volg ons op social media!

Neem iemand mee!