Sturmpje

Uitbundige voorstelling die poogt een revolutie te ontketenen

Foto: Blond & Cynisch

Theater

Plötzlich ganz verbonden met een stokoude stroming uit ons buurland op rechts, gaat B&C samen met haar publikum op zoek naar een Sturm und Drang anno 2022. We volgen ons instinct, luisteren naar onze passies en emoties en gooien onze rationaliteit en alle beleefdheid die zij met zich meebrengt aan de kant! Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt.


Op zoek naar een manier om met hun werk alle wereldproblematiek op te lossen, stuitten drie jonge actrices op een eeuwenoude kunststroming. In de Sturm und Drängers uit de achttiende eeuw vinden ze hun gelijken. Bombastisch revolutionair willen ze kunstnormen verbreken, systeemregels verbreden en de wereld veranderen.

Een hartstochtelijke poging om tussen de biertafels een revolutie te ontketenen. Auf geht’s!!

Over de makers

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen. In 2021 studeerden zij af aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). Samen zoeken ze naar een nieuwe, intersectioneel feministische theatrale taal. Sturmpje is het eerste deel in het drieluik Sturm und Drang, dat ze als Nieuwe Makers ism Theater Ins Blau in 2022 maken. 

 

In de pers

"De voorstelling is lekker weird en beklijft daardoor absoluut"

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst en spel: Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis, Emma Vermeulen | Eindregie: Lara van Hoof | In coproductie met: Theater Ins Blau | Met dank aan: Café Theater Festival, Theaterhaus Jena, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Gemeente Arnhem, Janivo stichting

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Voordeelticket Tentjestheater in het park

2 superleuke tentjestheatervoorstellingen en een drankje op het bruisende festivalhart
26 mei t/m 6 juni

Op YES IN MY BACKYARD, het festivalhart van Karavaan in het groene Victoriepark in Alkmaar, staan verschillende theatertentjes waar elke twee dagen andere voorstellingen te beleven zijn. In de gezellige tentjes zit je dicht op de acteurs en zie je korte toffe voorstellingen. Schuif aan in deze kleine huiskamers van theatermakers!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen