Testament van de Mens

afscheid van de mensheid in een kloostertuin

Testament van de Mens: een poetisch vervaagd beeld met tweee mensrn in de natuur en een roos
Foto: Thomas Maas

Theater

Als de mensheid verdwijnt en het aardoppervlak verlaat, verdwijnen niet onze rioolbuizen, lantaarnpalen, datacentra en Eiffeltorens. Hoe laten we al ons erfgoed achter? En aan wie?


In de serene en prachtige kloostertuin van het Lioba Klooster in Egmond Binnen schrijven de laatste mensen op aarde voor de laatste keer een testament. Een poging om alles zorgvuldig na te laten aan onze erfgenaam: ‘de natuur’. Kan ons uitsterven een hoopvol levensdoel worden?

Testament van de Mens is een bruisend muzikaal live-essay dat troost, hoop en humor vindt in ons uitsterven.

Over de maker

Kathlyn Wuyts is acteur, theatermaker en journalist. Ze maakte eerder samen met Momo Samwel ‘God in de Nacht’ in Winterkaravaan en speelde ook haar afstudeervoorstelling in een kerkje in Karavaan’s Project Geestdrift.  In haar voorstellingen vertaalt ze gesprekken met ervaringsdeskundigen, experts of onbekenden op straat, naar dialogen, gedichten en muziek.

In de pers

"“Wuyts’ performance is intiem en dicht op het publiek”"

Theaterkrant

"“Het is de vederlichte, zijdezachte wijze waarop Wuyts acteert die dit rollenspel zijn glans geeft.”"

★ ★ ★ ★  NRC

"“Een lieve, muzikale collage van verhalen, over terugkijken op een lang leven, die ene misstap of dat verloren geluk. ”"

★ ★ ★ ★  De Volkskrant

Credits

Tekst en spel: Kathlyn Wuyts | Spel: Martine van Ditzhuyzen | scenografie: Thomas Maas | Muziek: Vos van der Noordt | Regie: Mirjam Veldhuijzen van Zanten | Met dank aan: Mike van Kuypers, Aislynn Daijer, Max van der Wal, familie Vandenhende-Wuyts, Jurjen Zeelen, Roel Meijvis, Matthijs Schouten, Makershuis Alkmaar, Olland-Buijsman Stichting, Amarte Fonds, Het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren
Partner

Volg ons op social media!

tickets

Cart