The Papillon Tour

Theatraal concert met goud en glitter

De Zonnekoning neemt je mee langs verhalende popsongs over identiteit, queerness en levensvreugde. The Papillon Tour is een partydrug waarvan je nog niet wist dat je hem zo nodig had.


Treed binnen in de wereld van popicoon Roi Soleil, het in goud gehulde alterego van zanger, acteur en theatermaker Matthijs Rijsdijk, geïnspireerd op Louis XIV (bekend als de Zonnekoning).

Roi Soleil maakt popmuziek en mixt hierbij de Franse en de Engelse taal. Muzikaal laat hij zich inspireren door onder meer Stromae, Lady Gaga, Yelle en het Eurovisie Songfestival. ‘The Papillon Tour’ is dan ook een muzikaal hoogtepunt waarbij de beats je om de oren vliegen en de vocalen je bespelen. Van groots, dramatisch en glitter naar klein, integer en kwetsbaar.

Over de maker

Matthijs studeerde af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en behaalde zijn Bachelor Taal- en Letterkunde (Frans-Spaans) aan de Vrije Universiteit Brussel. Matthijs was één van de makers van Winterkaravaan 2021, het talentontwikkelingsproject van Karavaan.

In de pers

"Als hij dezelfde persoonlijke verbinding met het publiek kan volhouden op een groter podium, met alle toeters en bellen die zijn act verdient, zou hij de gedroomde Songfestivalact zijn."

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst en spel: Matthijs Rijsdijk

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Voordeelticket Tentjestheater in het park

2 superleuke tentjestheatervoorstellingen en een drankje op het bruisende festivalhart
26 mei t/m 6 juni

Op YES IN MY BACKYARD, het festivalhart van Karavaan in het groene Victoriepark in Alkmaar, staan verschillende theatertentjes waar elke twee dagen andere voorstellingen te beleven zijn. In de gezellige tentjes zit je dicht op de acteurs en zie je korte toffe voorstellingen. Schuif aan in deze kleine huiskamers van theatermakers!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Cart