En wat doe jij?

Een reis langs verhalen van mensen zonder betaald werk

Theater

Tegen de achtergrond van een krappe arbeidsmarkt brengt theatermaker Brecht Hermans Alkmaarders bij elkaar die op gebied van werk aan de zijlijn staan. Samen met een team van professionele theatermakers en co-producent Karavaan nemen zij je mee in hun verhaal. En wat doe jij? is de meest gestelde vraag bij ontmoetingen.


Brecht werkte maanden in Alkmaar om te onderzoeken welke rol werk speelt in je leven en hoe dat gaat als je geen werk hebt. Is een inclusieve samenleving er een waar iedereen evenveel waard is, of ben je alleen van waarde als je financieel iets waard bent? De vele ontmoetingen leiden tot het theateronderzoek ‘Afgekeurd’  een zoektocht naar de mens achter woorden als “afgekeurd” en “werkloos”.

Check het proces voorafgaand aan deze voorstelling op afgekeurdalkmaar.nl

Op 19 en 26 mei kun je na de voorstelling aanschuiven bij een Syrische maaltijd van Ahmed: soep en falafel. Bestel je arrangement hier.

Over de maker

Brecht Hermans is een Belgische theatermaker, die in 2016 onderdeel was van de Winterkaravaan, het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Hij studeerde Theaterwetenschappen in Gent en Utrecht en Podiumtechnieken in Brussel. In België maakte en speelde hij bij de collectieven Oortocht, De Constanten en De Stokerij, en de afgelopen vijf jaar werkte hij voor het inclusieve Theater Babel Rotterdam. Zijn voorstelling ‘De Karamazovs’ speelde o in de meetingspace van Karavaan op de Laat en won de Spirit of the Fringe award in Parijs.  Vorig jaar was Brecht te zien tijdens Yes In My BackYard met de voorstelling ‘Ik moet u iets vertellen’.

In de pers

"“In alle openheid en met evenveel kwetsbaarheid als spelplezier.” "

Theaterkrant

Credits

Regie: Brecht Hermans | Spel: Lusanne Arts, Team van deskundigen | Tekst: Brecht Hermans, Anne Hogewind | Scenegrafie en kostuum: Geertje Geurtsen | Dramaturgie: Laura Simonse | Sparringspartner: Maxime Zippora

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Een heerlijke Syrische maaltijd & de voorstelling ‘En wat doe jij?’

Blijf ook eten na de voorstelling 'en wat doe jij', want Ahmed kookt!
19 en 26 mei

Schuif aan bij een Syrische maaltijd van soep en falafel na de voorstelling en geniet met elkaar

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Cart